Jön a patikus-para – kötelező homeopátiaellenes szórólapot adniuk minden idevágó készítményhez

Újabb nonszenszre készül a kormány. Egy pénteki törvényjavaslat szerint írásos lebeszélő ajánlást kell adniuk a patikusoknak azoknak a vevőknek, akik homeopátiás szereket vennének  Ha ezt nem teszik meg, szabálysértést követnek el, amit a rendőrség fog kivizsgálni.

A firnyákos magyar….

A homeopátiás szereket nem lehet betiltani, mert az EU-ban egységes gyógyszerkönyv van érvényben, amiben a homeopátiás szerek ugyanúgy szerepelnek, mint a bevett hatásvizsgálatokon átesett, hagyományos gyógyszerek.

A homeopátia körüli zsivaj elfedi a paracetamol botrányt

Pénteken benyújtották – vélhetően a következő vitanapon el is fogadják – az Országgyűlésnek az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, és ebben több törvényt is módosítaná a kormány, hogy visszaszorítsa a homeopátiás készítmények forgalmazását.

A tacepao

Sok beteg a hagyományos és bizonyított szerek helyett használja a klinikai teszteken nem átesett, bizonyítatlan hatású homeopátiás szereket, ezzel kárt okoz az egészségének. Ez kihat a tb-re is (később, adott esetben szövődményekkel súlyosbított állapotot kell több, drágább gyógyszerekkel gyógyítani), ezért ezentúl ha valaki homeopátiás készítményt akar venni a gyógyszertárban, a patikus írásban kell erről lebeszélje: rá kell beszélnie hagyományos gyógyszerre. Ha ez nem jár sikerrel, és a beteg ragaszkodik a homeopátiás készítményhez, akkor viszont ki kell neki adni. Az a gyógyszerész, aki ilyen tájékoztatást nem ad, szabálysértést követ el, és ezt a rendőrség vizsgálja ki.

Újabb figyelemelterelés ….

A tiltás általában nincs jó hatással arra, ha valamit szeretnénk háttérbe szorítani. Amivel eredményt lehet elérni az sokkal inkább a tájékoztatás, a beszélgetés, a vita. A jelenlegi kormányzat nem ebben hisz, ezt példázza Lázár János minapi ötlete arról, hogy még meg sem született honpolgárokat akarna korlátozni.

(forrás: hvg.hu)

Mellrákra szilvalekvárt! – Kiverte a biztosítékot Gyuri bácsi kitüntetése

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük