Tavasz végén jönnek a fő-türkök "nagyszabású üzleti fórumni" - Így mulat egy ....., na nem az a bizonyos úr! - Városi Kurír

Sorting by

×

Tavasz végén jönnek a fő-türkök “nagyszabású üzleti fórumni” – Így mulat egy ….., na nem az a bizonyos úr!

Emlékeznek még Orbán miniszterelnök Türk-őrületének kezdetére? Na és arra, hogy mennyibe került nekünk ez a merőben új haverság? Szerdán videokonferenciát tartottak a Türk Tanács tagállamainak vezetői, köztük a megfigyelői státusszal rendelkező Magyarország képviseletében Orbán Viktor miniszterelnök, aki nem bírt magával és az egész brancsot meghívta hozzánk “kerítésen belülre”.

Hirdetés

A Türk Tanács ülését eredetileg a dél-kazahsztáni Turkisztánban tartották volna, de a szervezők a járványhelyzet miatt végül videokonferenciát rendeztek. Orbán Viktor a Karmelita kolostorban a magyar zászló és a Türk Tanács lobogója előtt ülve, szokásos eleganciáját kihangsúlyozva vett részt a csúcstalálkozón.

“Magyarország elkötelezett amellett, hogy tavasz végén otthont adjon a Türk Tanács tagállamai által létrehozott ipari és kereskedelmi kamara nagyszabású üzleti fórumának annak érdekében, hogy vállalataink összefoghassanak a hamarosan meginduló befektetési projektek megvalósítására”

– jelentette ki Orbán Viktor szerdán a Türk Tanács online csúcstalálkozóján.

Terjedünk a régióban….

A kormányfő felidézte, hogy a Türk Tanács három évvel ezelőtt fogadta soraiba Magyarországot megfigyelőként, és azóta a magyar diplomácia nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy erősítse kapcsolatait a szervezet tagországaival.

Fontos célkitűzése volt Magyarországnak, hogy a stratégiai együttműködés szintjére emelje a kapcsolatokat a Türk Tanács valamennyi országával, és hogy mindegyik területén képviseleteket hozzon létre. Ezt a folyamatot sikerült lezárni kedden azzal, hogy Üzbegisztánban közös nyilatkozatot írtak alá a kétoldalú kapcsolatoknak a stratégiai partnerség szintjére emeléséről, illetve hogy nemrég megnyílt a magyar nagykövetség Kirgizisztánban

– közölte Orbán.

Az együttműködésnek máris érezhető eredményei vannak: bár a globális kereskedelem 9 százalékkal esett vissza, Magyarországnak a Türk Tanács tagállamaival folytatott kereskedelme 3 százalékkal emelkedett tavaly. Idén ezekből az országokból mintegy ötezer fiatal jelentkezett magyarországi egyetemi ösztöndíjra

– mutatott rá a miniszterelnök. A kormányfő kiemelte, hogy Magyarország továbbra is fenntartja csatlakozási szándékát a Türk Beruházási Alaphoz, mert elengedhetetlennek tartja a fejlesztési projektek pénzügyi hátterének megteremtését, és erre a célra kész a szükséges költségvetési forrásokat is rendelkezésre bocsátani.

Végre valami jó kis cél, amire milliárdokat lehet utalgatni a közösből!

Orbán Viktor kitért arra is, hogy az Európai Unión belül egyedül Magyarország bizonyult kellőképpen pragmatikusnak ahhoz, hogy a nyugati fejlesztésű vakcinák mellett keleti országokból származó oltóanyagokat is használjon a koronavírus-járvány elleni küzdelemben.

Magyarországtól eltérően más uniós tagállamokat ideológiai megfontolások vezérelnek, és ez alapján utasítják el a kínai és az orosz vakcinákat

– mondta a kormányfő. Orbán Viktor az MTI-hez eljuttatott videó szerint a Karmelita kolostorban a magyar zászló és a Türk Tanács lobogója előtt ülve vett részt a csúcstalálkozón.

Forrás

 

türk

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Tavasz végén jönnek a fő-türkök “nagyszabású üzleti fórumni” – Így mulat egy ….., na nem az a bizonyos úr!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.