Sorting by

×

Jönnek a viharok! – vicces áprlis júniusban?

Csütörtökön, felhős viharos és napos időszakok egyaránt várhatók, de a Dunántúlon élők tapasztalhatják a legtöbb napsütés. Eleinte inkább a középső országrészben, az esti órákban az ország keleti felén kell számítani záporok, zivatarok kialakulására. A középső országrész kivételével élénk északi szél fúj.

Éjszakára fokozatosan megszűnik a csapadék, és csökken a felhőzet

Pénteken is számíthatunk napos, illetve erősebben felhős időszakokra, ezúttal a Dunántúlon várható több felhő, és elsősorban ott alakulhatnak ki szórványosan záporok, néhol egy-egy zivatar is. Keleten is lehet, de kevesebb helyet érintve.

Gyenge, mérsékelt, északnyugaton és északkeleten néha kissé élénk északias szél fúj.

Éjszaka nyugat felől csökken a felhőzet, számottevő csapadék nem valószínű.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

csütörtök délután +26 – +28,

péntek reggel +10 – +13,

péntek délután +25 – +28,

szombat reggel +11 – +14 fok körül alakul.

Hétvége és a jövőhét

– Szombaton napos, időnként felhősebb, kellemes időre készülhetünk, elvétve egy-egy futó záporral. Éjszaka hidegfront érkezik, a front mentén záporok, zivatarok alakulnak ki, és megerősödik az északnyugatira forduló szél.

– Vasárnap szeles, kissé hűvösebb időben lehet részünk, de sok napsütéssel. A Tiszántúlon előfordulhat elvétve gyenge zápor.

– Hétfőre már legyengül a szél, a Tiszántúlon maradhatnak még erős lökések, és emellett a Dunántúlon derült, keleten változóan felhős-napos idő ígérkezik. Csapadék nem hullik.

– Kedden napos, meleg idő valószínű, majd éjjel hidegfront, megerősödő szél, szórványos záporok, zivatarok a legvalószínűbbek.

Biometeorológia 2021. június 10.

CSÜTÖRTÖKÖN és PÉNTEKEN jelentős fronthatás nem várható, de a frontra érzékenyek gyenge hidegfronti tüneteket tapasztalatnak. Folytatódik a kissé fülledt, zömmel napos idő. Helyenként előfordulhat záporeső, illetve zivatar. Árnyalatnyit csökken a hőmérséklet, de így is kellemes, nyári időre számíthatunk. Enyhe fejfájás előfordulhat. A pázsitfűfélékre allergiásak panaszai továbbra is erősek maradnak, a helyi záporok, zivatarok csak átmeneti javulást hozhatnak. A fülledt meleg, illetve a zivatarok előtti növekvő légköri feszültség a szív- és érrendszeri betegek számára megterhelő lehet. A szívelégtelenség tünetei nehézlégzés, terhelésre jelentkező fulladás, mellkasi szorítás, lábdagadás, nagy mennyiségű éjszakai vizelés képében jelentkeznek. Zivatarok környezetében a légnyomásváltozásnak köszönhetően nyugtalanság, szédülés, esetleg szívritmus zavar jelentkezhet. Ezektől nem kell megijedni, rendszerint elmúlnak a vihar végeztével. (EUMET)

A nyár híre

vihar

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.