Jönnek az ufók? -Biden tudja, de nem mondja - Városi Kurír

Sorting by

×

Jönnek az ufók? -Biden tudja, de nem mondja

Az amerikaiak többsége úgy gondolja, hogy nem vagyunk egyedül a kozmoszban – ez a hit az ufókban az elmúlt években tovább fokozódott és már attól a jóslattól sem riadnak vissza, hogy a következő száz évben kapcsolatba lépünk az intelligens földönkívüli élettel. Sokak szerint  az amerikai kormány többet tud, mint amennyit a nagyközönségnek elárul a témában.

Hirdetés

Nem vagyunk egyedül

Az amerikaiak 66 százaléka úgy véli, hogy létezik intelligens élet  más bolygókon – ez 10 százalékpontos növekedést jelent azóta, hogy a CBS News legutóbb 2017-ben tette fel ezt a kérdést.  2010-ben az amerikaiak kevesebb mint fele hitte ezt. Sőt, azoknak a harmada, akik hisznek a földönkívüli életben, úgy gondolja, hogy a kapcsolatfelvétel másik világ béli lényekkel még a mi életük során bekövetkezik. Tehát 24 százalék  úgy gondolja, hogy az elkövetkező száz évben ilyen kapcsolat létre jön. 36 százalék szerint ez csak a jövőben következik be, míg 6% azt gondolja, hogy bár más bolygókon is van intelligens élet, soha nem fogunk velük kapcsolatba lépni.

ufó

Köztünk jártak, járnak

Bár kevés amerikai állítja azt, hogy úgy gondolja, hogy az idegenek már kapcsolatba léptek velünk. Az amerikaiak 51 százaléka úgy gondolja, hogy az ufók – vagy azonosítatlan repülő tárgyak – néha a Földet felkereső idegen űrhajókra mutathatnak. Ez a szám 71 százalékra emelkedik azok között, akik úgy gondolják, hogy más bolygókon létezik intelligens élet. Az amerikaiak többsége úgy gondolja, hogy  az amerikai kormány többet tud az ufók-ról, mint amennyit a nagyközönségnek mond. Csak 20 százalék gondolja, hogy a kormány mindent elmondott, amit tud az ufókról.

A cikkünk alapjául szolgáló a közvélemény-kutatást 2021. március 23–28-án telefonon végezték, országszerte  az USA-ban 1009 véletleszerűen megkérdezett bevonásával. Az adatgyűjtést a CBS News megbízásából az SSRS végezte, a Glen Mills, PA. A telefonszámokat mind a vezetékes, mind a mobiltelefonok mintáiból tárcsázták.

Véletlenszerű számjegyű tárcsázási módszer

A közvéleménykutatás véletlenszerű számjegyű tárcsázási módszert alkalmazott. A vezetékes mintához a válaszadókat véletlenszerűen választották ki a háztartás összes felnőttje közül.  Interjúkat is folytattak azzal, aki válaszolt a telefonra.

Az interjúk angol és spanyol nyelven zajlottak, interjúkészítők segítségével. Az adatokat súlyozták, hogy tükrözzék az USA népszámlálási adatait a demográfiai változókról. A teljes mintán alapuló eredmények mintavételéből adódó hiba plusz vagy mínusz 3,6 százalékpont lehet. A hibahatár magában foglalja a standard súlyozási eljárások hatásait, amelyek kissé megnövelik a mintavételi hibát. Ez a közvélemény-kutatás megfelel a Nemzeti Nyilvános Szavazások Tanácsa szabványainak.

Kapcsolódó

 

ufó

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Jönnek az ufók? -Biden tudja, de nem mondja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.