Ilyenkor kora reggel általában a  horoszkóp köszön be okdalunkon. Most lépjünk túl megszokásainkon, és nézzünk a jövőnkre, magunkra egy másik legalább annyira izgalmas új módszerrel.

Ki ne szeretne gazdag lenni

Vajon gondolataink és érzelmeink mennyire meghatározóak abban, hogy hogyan bánunk a pénzzel, és mennyire vagyunk „gazdagok”? Íme hét jövőtípus, amivel előre jelezhető az anyagi siker is.

A pesszimista

Számára nincs jelentősége semmilyen pozitív történésnek. Ha megkérdeznénk tőle, miben segíthetünk neki, nem tudna rá válaszolni, a külső segítség számára értelmezhetetlen, sőt, szerinte ő maga sem képes befolyásolni a történéseket. Szilárd meggyőződéssel vallja, hogy minden a sors kezében van.

A pesszimista a pénzt nem tudja értékelni. Nehezen él meg, függetlenül attól, mekkora összeg van a zsebében, mivel nem tudja értékelni a segítséget, számára a pénz sem ad semmire sem megoldást, sem igazi örömet.

A rózsaszín szemüveges

A jelent és a jövőt is rózsaszínben látja, mindenben csak a pozitív elemeket keresi. Úgy viselkedik, mintha vele sosem történhetne baj. Ez sokak által vágyott állapot, de ez a rózsaszín szemüveg általában egy mesterségesen felvett, erőfeszítések árán kialakított viselkedés, ezért nagyon veszélyes. Könnyelmű hozzáállása miatt ez a típus nem képes felismerni a tényleges veszélyhelyzeteket sem, ha valami kellemetlen történik vele, szinte rácsodálkozik a helyzetre, majd vállat rántva, a következtetések levonása nélkül halad tovább, mintha mi sem történt volna.

A pénzzel kapcsolatosan is felelőtlen. Nem gondol a jövőre, ha egyáltalán tervez, csak rövidtávra, napról-napra. Ez nem okoz számára nehéz perceket, ettől megvédi a rózsaszín szemüvege, és értetlenül figyeli mások távolabbi jövőbe mutató vélekedését, cselekedeteit. Őt majdnem olyan nehéz megváltoztatni, mint a pesszimistát, hisz épp azért hordja a rózsaszín szemüveget, hogy ne kelljen látnia a valóságot.

Az ideges

A jövőt fenyegetőnek érzi. Bármilyen téma kerül szóba, gondolatait, mondatait a folytonos aggódás, félelem jellemzi. Ha megkérdezzük, mitől stresszes, akkor vagy meg sem tudja nevezni az idegesség forrását, mert annyira lehengerlő a számára, vagy órákig tudja sorolni, mi minden van hatással rá.

A pénzáramlása szinte nulla. Ő azt szereti, ha minden változatlan körülötte, számára ez jelenti a biztonságot. Emiatt akár egy több pénzt fizető munkahelyre is nehezen vált, a pénz hozzá befelé sem tud áramolni, és nehezen is engedi el azt, abba ugyanúgy kapaszkodik, mint embertársaiba.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét