Józsefvárosban Zéró-tolerancia a zsidósággal szemben, mit szól ehhez Netanjahu nagy barátja Orbán?

Józsefváros fideszes vezetése nem először fut neki az Auróra és az Auróra Közösségi Tér kinyírásának. Most elérkezettnek látták az időt az újabb rohamhoz és honlapján közölte, hogy felbőszült lakók követelik tőlük, nem tehetnek mást, mint bezáratják.

A sárga zsinór elküldve….

Az önkormányzat honlapja szerint

„Az Auróra Kioszk környezetében található öt társasház több mint 200 lakójának kezdeményezése alapján, a vonatkozó szabályozás rendelkezéseinek megfelelően, Józsefváros jegyzője a mai napon visszavonta az Auróra Kioszk éjszakai nyitvatartási engedélyét”.

Halkan jegyezzük meg, hogy az Aurórát működtető szervezetnek az ingatlan bérlésére 2024-ig tartó határozott idejű bérleti szerződése van. “Ha megpróbáljuk megfejteni az Önkormányzat valós motivációit, ismét csak találgatni tudunk, reméljük, sohasem vetemednének arra, hogy elhallgattassák azokat, akik nem értenek egyet velük.”- olvasható az Auróra facebook oldalán.

Pikantéria

A Hatósági Ügyosztály munkatársai a mai napon a helyszínen kézbesítették – állítja az önkormányzat sajtóirodája. Ezúttal kivételesen tényleg meg is érkezett a hivatalos értesítés, bár az Auróra munkatársai a PestiSrácok “Újabb csapás Soros forradalmáraira: éjszakára be kell zárni az Auróra drogtanyát című remek cikkből tudták meg, hogy este 10 és reggel 6 óra között be kell zárniuk a helyet, azt ugyanis előbb megírták, mint ahogy a levél landolt náluk. (merce.hu)

„Kérelmük szerint az Auróra utca 11. szám alatt üzemeltetett Auróra Kioszk zavaró működésével évek óta megfosztja a környezetben lévő társasházak tulajdonosait az éjszakai pihenés, az alvás és regenerálódás lehetőségétől. A kezdeményező társasházak tulajdonosai mostanra végleg megelégelték a programokra nagy számban járó vendégek által keltett hangzavart, hangoskodást, az alkohol hatására gátlásaiktól megszabadult fiatalok randalírozását, utcai ordítozását, amelyek miatt lehetetlenné válik az éjszakai pihenésük.”

– írja a jozsefvaros.hu

Orbánnak nem szimpi az ilyesmi.

A mai események előtt néhány órával pedig nyílt levélben állt ki az Auróra mellett a Marom Europe nemzetközi zsidó ifjúsági szervezet brit csoportja, akik felszólították Jeremy Hunt brit külügyminisztert, hogy tárgyaljon a Marom Budapestet és közösségi terét, a budapesti Aurórát támadó intézkedésekről a magyar külügyminiszterrel, Szijjártó Péterrel. A levelet több mint száz fiatal brit zsidó aláírta.

“Fiatal brit zsidókként elborzaszt minket, hogy a testvérszervezetünket és zsidó közösségünket ilyen támadások érik a magyar hatóságok és a magyar kormány részéről. Nyilvánvaló, hogy a támadások összefüggnek az Orbán által kultivált előítélet kultúrájának. Tavaly szélsőjobboldali aktivisták Soros-ellenes szlogenekkel csúfították el az Auróra épületét”

Egy hete az önkormányzat egyébként ajánlatot tett az Aurórára, amit a hely természetesen elutasított. Az Auróra munkatársai szerint nem valószínű, hogy az önkormányzatnak szüksége lenne az ingatlanra, a cél sokkal inkább az, hogy bezárjon.

„Ha megpróbáljuk megfejteni az önkormányzat valós motivációit, ismét csak találgatni tudunk, reméljük, sohasem vetemednének arra, hogy elhallgattassák azokat, akik nem értenek egyet velük.” – írták közleményükben.

(forrás: merce.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük