Kocsis Máté szellemében Józsefváros nem szeretne tájékozott romákat….

A július 8-i időközi önkormányzati választás előtt a Józsefváros  romáinak szóló rendezvénnyel  „Ne add el a szavazatod!” címmel akarják a helyi közösséget mobilizálni és ráébreszteni a politikai tudatosság fontosságára. A kerület vezetése ezt nem nézi jó szemmel, tehát nem engedélyezi. A tájékozatlanokat könnyebb uralni.

A Fidesz “csendes kampányt” tervez…

Az ahang.hu és a Khetane Egyesület a helyi roma közösség politikai tudatosságát elősegítő kampányt szervez, melynek részeként két esemény megrendezésére kértek engedélyt az önkormányzattól.

Balogh Lajos, a Khetane közösségszervezőjének állítása szerint a kerület alpolgármestere, Sántha Péterné telefonon jelezte neki, hogy ezt nem fogják engedélyezni. Nem ez az első hasonló rendezvényük, az április 8-i országgyűlési választások előtt is tudatosító kampányt, akkor roma hírességek mondták el videóüzenetben, miért fontos a választáson való részvétel.

 

Félelmetes koncert, beszélgetés….

Balogh Lajos, a Khetane közösségszervezője először írásban fordult a Józsefvárosi Önkormányzathoz, hogy június 23-ra és július 6-ra engedélyt kérjen közterület használatára. A két, kimondottan pártfüggetlen rendezvényen koncertek, beszélgetések és fórumok lettek volna, Balogh levelében azt írta,

„a demokratikus rendet szeretnénk erősíteni”.

Írásban nem, csak szóban…..

Az önkormányzat az írásos megkeresésre nem reagált, Sántha Péterné alpolgármester telefonon kereste Baloghot, akit állítólag arra kért, ne feszegesse tovább a témát és hagyja abba a szervezést a kerületben. Balogh elmondása szerint Sántha arra hivatkozott, hogy a Fidesz csendes kampányt tervezett, amibe két nappal a választások előtt egy ekkora esemény nem férne bele. A rendezvény ennek ellenére nem marad el teljes egészében, az ahang.hu és a Khetane bejelentett demonstráció formájában tervezi összevontan megtartani a letiltott eseményeket.

(forrás: merce.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük