Juhász Péter: a Fidesz nyolc éve csak kampányol, de nem dolgozik

Az Együttnek a következő négy évben is lesz parlamenti képviselete és helye van egy koalíciós kormányban – jelentette ki a párt miniszterelnök-jelöltje csütörtöki, budapesti kampányzáró rendezvényükön.

[mnky_ads id=”10551″]

Ígérni mindig, bármit lehet, de az ígéretet be is kell tartani

Szigetvári Viktor beszédében a baloldali pártok vezetőinek szerda esti vitáját idézte fel. Azt mondta, sok dologban egyetértettek, és a vita bebizonyította számára, hogy az ellenzék a legrosszabb pillanatban is jobban kormányozna, „mint Orbán Viktor bármikor”.

[mnky_ads id=”10552″]

Hangsúlyozta, ha az ellenzéki pártok nyernek, akkor is csak koalíciós kormányt tudnak alakítani, és egy ilyen kormányban az Együttnek is helye van.

Azt mondta, pártja az egyetlen, amelyik nemcsak kiáll a szabadság és az igazságosság mellett, hanem azt is elmondja, úgy kell a rászorulókon segíteni, hogy azzal ne verjék szét a gazdasági stabilitást. Nagyokat ígérni mindig lehet, de azokat be is kell tudni tartani – érvelt.

Juhász Péter, az Együtt elnöke a kampányzárásra utalva azt mondta, hogy csak egy állomáshoz értek, mert nagyon hosszú út végén vannak, de egyben egy nagyon hosszú út elején is. A politikus úgy fogalmazott: a Fidesz nyolc éve csak kampányol, de nem dolgozik, az Együtt tagjai viszont a munkában hisznek.

A választók tudják, hogy milliók sorsáról döntenek

A pártelnök hangsúlyozta, a választók pontosan tudják, hogy vasárnap nem csak önmagukról, hanem családjukról, barátaikról és milliók sorsáról döntenek. Ez elvi kérdés, az elveket és értékeket pedig egyetlen napra sem lehet feladni – tette hozzá. Az elvhű, kitartó, kérlelhetetlen és megvesztegethetetlen szavazóknak lesznek elvhű, kitartó, kérlelhetetlen és megvesztegethetetlen képviselőik a parlamentben – közölte.

Juhász Péter hangsúlyozta azt a meggyőződését is, hogy nemcsak tettetni kellene az együttműködést, hanem tenni is kellene érte. Arra kérte az ellenzéki pártokat, koordináltan léptessék vissza jelöltjeiket, hogy legyen esély a kormányváltásra.

Szabó Szabolcs, az Együtt csepel-soroksári országgyűlési képviselőjelöltje arról beszélt, hogy amikor ellenzéki koalíciós kormányt alakítanak, akkor a kampánynál sokkal nehezebb munka kezdődik majd el. Április 9-étől kezdve fel kell építeni egy normális országot, ahol van rendes oktatás és egészségügy, ahol mindenki egyenlő, ahol nem lesznek kivételezett haverok, nem fog számítani, hogy ki kinek a gyermeke. Hozzátette, hogy szabad országot építenek, de mellette igazságot teremtenek és lebontják a „nemzeti együttműködés rendszerét”.

Hajdu Nóra, az Együtt alelnöke úgy fogalmazott: a Fidesz „nemzetieskedő jelmezbe bújva árulja el a hazát”, a kormánypárt számára a nő csak „konyhaasszony”, Európa pedig csak pénztárca, amiből lopni lehet.

A miniszterelnök kétségbeesett, mert tudja, hogy veszíteni fog

Az alelnök az egyéni jelöltjeik visszalépéseire utalva azt is megjegyezte, hogy pártjuk nemcsak „tetteti” a küzdelmet és az együttműködést, hanem tényleg áldozatokat hoz annak érdekében, hogy április 8. után „egy új világ épülhessen” Magyarországon.

Vajda Zoltán kertvárosi és zugló-alsórákosi képviselőjelölt azt mondta, nem hajlandó elfogadni, hogy Orbán Viktor nyíltan megfenyegeti a vele egyet nem értőket, ugyanis a kormányfő „gondolatvilágában az elégtétel a leszámolás szinonimája”. Hozzátette, a miniszterelnök kétségbeesett, mert tudja, hogy veszíteni fog, ők viszont csak erősebbek lesznek a fenyegetésektől.

Baranyi Krisztina, józsefvárosi és ferencvárosi képviselőjelölt úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor védelmet nyújt „fideszes bűnözőtársainak”, megvédi őket a börtöntől. Gátlástalan, hazug emberek és mindenkit szavazásra biztatott.

A kampányzárót egy csepeli rendezvényteremben tartották 100-150 főnyi közönség előtt.

(MTI)

[mnky_ads id=”10553″]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük