Juhász Péter földönfutó lett

A törvény, az törvény! Az Együtt ötfős elnökségének kell visszafizetni azt az összesen mintegy 190 milliós kampánytámogatást, amit a költségvetésből kaptak, mert a párt listás eredménye nem érte el az 1 százalékot – a várakozásokat jóval alulmúlva, csak 0,64 százalék volt. A pénzt azonban elköltötték, hogy meggyőzzenek minket.
[mnky_ads id=”10553″]

Megindítják a végrehajtást

Ez majdnem kétszáz millió forint, ennyi pénze ötünknek sincs összesen (…) mivel az összvagyonunk nincs ennyi, nemcsak a házunkat, lakásunkat veszítjük el, hanem a maradékot adók módjára behajthatják rajtunk, így a fizetésünkből vonogatják még 20-30 évig.

– mondta a zoom.hu-nak az ex pártelnök.
[mnky_ads id=”10552″]
Juhász mellett teljes vagyonával felel Szigetvári Viktor, Hajdu Nóra, Szabó Szabolcs és Pataki Márton. Mint azt megírtuk, a pártból mindössze Szabó Szabolcs szerzett egyéni mandátumot Csepelen, ahol 2014 után ismét legyőzte a fideszes Németh Szilárdot. Juhász elmondása szerint 6-12 százalékra számítottak, így az, hogy még az 1-et sem sikerült abszolválniuk, nagy csalódás mindannyiuknak.

A kampányhoz az állam is hozzájárul azzal, hogy bizonyos képlet alapján minden pártot pénzzel támogat. Egyrészt minden egyéni választókerületi jelölt kap a költségvetésből bő egymillió forintot – pontosan 1 millió 22 ezer 860 forintot. Emellett minden országos listát állító párt is jogosult támogatásra. A támogatás összege attól függ, hogy a párt hány egyéni választókerületben állított jelöltet. Ehhez az egyes pártok teljes kampányköltési plafonját – 2018-ban 1 milliárd 22 millió forint – veszik alapul, és ennek 15, 30, 45 vagy 60 százalékát kapják, attól függően, hogy legalább 27, 54, 80, vagy mind a 106 egyéni választókerületben talpon maradt-e jelöltjük.
[mnky_ads id=”10551″]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük