Sorting by

×

Juhász Péter: Végrehajtót küldök Fideszre!

Bedrogozva rongáltam meg Rogán plakátjait – állította a Fidesz 5 éve, 2 év múlva letagadták a bíróságon, hogy ők küldték el a közleményt az MTI-nek, 3 év múlva elbukták a pert, 4 év múlva másodfokon is elbukták, de azóta sem utalták azt a 200.000.- forintot, aminek megfizetésére kötelezte őket a bíróság a hazugságukért.

Tehát hazudtak a közleményben,

később hazudtak a bíróságon, majd ellógnak a bírósági ítélet elől, és nem fizetnek az ügyvédi felszólítás ellenére sem. Ugyanezt a pert az MTI is elbukta, de ők legalább – 4 évvel az ügy után – lehozták a helyreigazítást, és fizettek.

A Fidesz azt állította a bíróságon, hogy nem is ők küldték a közleményt az MTI-nek, hanem az magától adta ki a nevükben. Az MTI nem tudta(?) bizonyítani, hogy a Fidesztől kapta, így a bíróság megállapította, hogy “a felperes (tehát én) tévesen hivatkozott arra, hogy az MTI valamely politikai párt közleményét csak akkor teszi közzé, ha az biztosan az adott párttól származik.”

Ebből az következik, hogy az MTI bármit kiad ellenőrzés nélkül,

magától, sőt, ha valóban így történt, akkor proaktívan részt vesz egy ellenzéki politikus lejáratásában a kormánypárt érdekében.

A Fideszt végül így csak azért marasztalták el, mert honlapján közzétette a közleményből készült MTI-hírt, és megállapították, hogy 200.000.- forint sérelemdíjat kell fizetnie számomra. Ezt nem tették meg azóta sem, ezért végrehajtást kérek ellenük.

Háttér

2017-ben született elsőfokú ítélet abban a perben, amit Juhász Péter, az Együtt politikusa indított a Fidesz és az MTI ellen, mert az állami hírügynökség még a 2014-es önkormányzati választási kampányban közzétett egy közleményt, amiben a kormánypárt azt állította, hogy Juhász részegen vagy bedrogozva plakátokat rongált.

Külön szépsége az ügynek, hogy a Fidesz letagadta, hogy a kifogásolt közleményt valóban ők küldték az MTI-nek, bizonyíték pedig nem maradt. Így a kormánypártot csak azért marasztalta el a bíróság, mert közzétette honlapján az MTI-hírt, és úgy értékelt, hogy az állami hírügynökség ellenőrizetlen forrásból származó közleményt tett közzé. Az elsőfokú ítélet értelmében a Fidesznek és az MTI-nek is 200-200 ezer forint sérelmi díjat kell fizetnie Juhásznak. Ahogy pedig arról idén márciusban a hvg.hu beszámolt, ezt az ítéletet a másodfokon eljáró bíróság helybenhagyta.

Ez állami hírügynökségnek nem volt más választása, mint elnézést kérni Juhásztól, amit vasárnap este tíz órára dugott el:

A 2014. október 11-én közzétett, „Önkormányzat 2014 – Fidesz: Juhász Péter plakátot rongált” című közleményünkben valótlanul állítottuk, hogy Juhász Péter dülöngélve, nyilvánvalóan alkoholos vagy drogos állapotban plakátot rongált. Ezzel megsértettük Juhász Péter jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát, amiért ezúton elnézést kérünk.

Forrás

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.