Június 15-én lejár a kilakoltatási moratórium - Több ezer ember kerülhet az utcára - Városi Kurír

Sorting by

×

Június 15-én lejár a kilakoltatási moratórium – Több ezer ember kerülhet az utcára

Június 15-én lejár a kilakoltatási moratórium, aminek keretében közel két éven át nem lehetett senkit sem kilakoltatni. A jogvédő civilszervezetek tömeges megkeresésekre készülnek, írta meg a G7.

Hirdetés

Az ingatlan árverezése bármikor megtörténhet

A kilakoltatási tilalom végrehajtására a világjárvány miatt bevezetett veszélyhelyzetben került sor és a lakóingatlanok árverezésére és kiürítésére vonatkozott. A kormányrendelet nem csak a természetes személyeket, családokat és lakóingatlanaikat védi, hanem akár a cégek által használt ingatlanokat is. A veszélyhelyzet az Ukrajnában zajló háború okán fennmarad, de a kilakoltatási moratórium június 15-től megszűnik.

A kilakoltatásra továbbra is a végrehajtási törvény szerint kerülhet sor, ami azt jelenti, hogy ingatlan árverezése bármikor megtörténhet, kilakoltatásra pedig, április 30. és november 15 között kerülhet sor.

Mivel közel két éven át nem lehetett kilakoltatni senkit, így az Utcajogász Egyesület arra számít, hogy júliusban egy nagyobb kilakoltatási hullám fog megkezdődni, amire a civil szervezeteknek is fel kell készülniük.

A civil szakemberek szerint több ezer embert és körülbelül 3000 lakást érint a moratórium.

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.