Sorting by

×

Juszt László megint behúzott egy “balegyenest” Orbánnak! – Megfigyelünk, figyelgetünk?

Juszt László évek óta az egyik legelkötelezettebb, legmérgesebb és egyben legjobbtollú kritikusa Orbán Viktornak. Nem szószátyár, mindig pontosan oda talál ahová céloz lényegre törő rövid szövegeivel. Ezt  jellemzi az alábbi bejegyzését is a titkosszolgálati módszerekről.

Védelem, önvédelem?

Lakás, jármű átkutatása, lehallgatása, rejtett kamerás megfigyelése, levelek, csomagok ellenőrzése, a telefon lehallgatása és online adatforgalom/kommunikáció megfigyelése. Ezek azok az eszközök – meg még egy sor másik – amelyekkel minden állam védi magát a terroristáktól. Általában…
De mekkora lehet a terrorveszély egy 9 milliós országban, ahol alig 4 hónap alatt 500 ilyen engedélyt ad ki az igazságügyi miniszter? (Viszonyításul, tavaly 1.200 esetben engedélyezték a megfigyelést.)
Arra nem is merek gondolni, hogy a kormány, vagy annak vezetői saját célra rendelik el – törvénytelenül! – az ilyen eszközök használatát. Ha ez így folytatódik, év végére bőven meghaladhatja ez a szám a 2000-et. Főként, ha hozzáteszem, hogy ezen kívül a titkosszolgálatok bírói, vagy miniszteri jóváhagyás nélkül is használhatják ezeket az eszközöket.

Óvodai mondóka

Jut eszembe! 1988-ban, miután Orbán miniszterelnök lett, s kirobbant a székházügy, – miszerint eladták a székházat s bevételből vették meg Orbán apjának az első bányát – úgy próbálta elterelni a figyelmet, hogy azt állította, hogy a Horn-kormány idején titkosszolgálati eszközökkel figyeltették a Fidesz politikusait. Egy évig tartó kivizsgálás után – 1989-ben – kiderült, hogy ebből semmi nem igaz. Magyarán Orbán már akkor is hazudott. De erről jutott az eszembe az óvodás mondóka: “Aki mondja másra, az mondja magára!”

Eddig tart Juszt László legújabb fontos, és pontos szövege.

Hasonló

Juszt

 

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.