BanánköztársaságKiemelt hírek

Juszt László: …itt nőtt fel a kis Kövér Lacika! – Kohn József cementáru gyáros elkobzott házában…

Juszt László: ...itt nőtt fel a kis Kövér Lacika! - Kohn József, cementáru gyáros elkobzott házában...

Megszámolni sem lehet, hányszor hallottuk már, ha Dobrev Kláráról, vagy Gyurcsány Ferencről kerített szót a kormánymédia és a mikrofonhoz jutó megszólalók, hogy a Szemlőhegy utca 42. alatti házat az “Apró-család jutalomból az 1956 utáni megtorlásokért, köztük Nagy Imre koncepciós peréért kapta” és a háború előtt egy zsidó család tulajdonában volt. Erre most miről ír közösségi oldalán Juszt László? Olvassa!

“Minden régi épületnek megvan a maga története

Ezért tartom értelmetlennek a Fidesznek az Apró-villáról szóló folyamatos dumáját. Miszerint “a háború előtt egy zsidó család otthona volt”. Nos, ha erről oly sokszor szól a Fidesz-híradó, akkor beszéljünk egy másik hasonló sorsú épületről is.

Ez Pápán van. A Fő tér 18. Az eredeti tulajdonos Kohn József, cementáru gyáros volt.

A családot Auschwitzba deportálták, de volt köztük, aki életben maradt és visszajött. Az államosítás során aztán 1952-ben a hátramaradottak végleg elveszítették a házukat, melybe egy 19-es vöröskatona és családja költözött be.

Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének családja. „Egy zsidó család elkobzott” házába. Itt nőtt fel a kis Kövér Lacika.

De ha már a régi házakról beszélünk

Essen szó a Fidesz Lendvay utcai székházáról is. A zsidó vallású Grodelek Ármin Máramaros szigetről érkezett Pestre. Erdélyi erdők kitermeléséből lett a család dúsgazdag és építette meg ezt a gyönyörű villát. De hogy még színesebb legyen a történet: 1938-ban eladták egy iráni-örmény bőrkereskedőnek, Palandszian Nisan-nak. Vagy ott van az Andrássy út 60. Bizony az sem a Terror házának épült. Perlmutter Izsák festőművész tulajdona volt, a festő 1932-ben bekövetkezett halála után pedig a Pesti Izraelita Hitközség örökölte.

És egészen biztosan találnék még hasonló sorsú épületeket. Ilyen a magyar történelem…”

Egy a temérdek kormányfelháborodásból a Volt Apró-villa ügyében

Nacsa Lőrinc februárban felháborítónak és álságosnak nevezte, hogy Dobrev Klára, a DK EP-képviselője – az „Apró-villa” lakója – a témában tett közzé bejegyzést a közösségi oldalán.

Dobrev Klára nagyapja nem más, mint Apró Antal, az 1956 utáni kegyetlen kommunista megtorlás egyik főszereplője, „és a család jórésze nemcsak kiszolgálója, de haszonélvezője volt a kommunista rendszernek (…) Ráadásul Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára politikai és gazdasági kapcsolatrendszerének egy részét is a kommunista rendszernek köszönheti”

Kapcsolódó

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(A fotó illusztráció)

 

Juszt László: ...itt nőtt fel a kis Kövér Lacika! - Kohn József, cementáru gyáros elkobzott házában...

About Author

Comments (5)

 1. Ott kikövetelte !!! a ” KÖVÉR ELVTÁRS ” megszólítást…

 2. A zsidó az nem vallás, hanem elsősorban etnikum. A zsidó egy nép, ahogy az arab, a román és a magyar is egy nép.
  A kereszténység is egy vallás, amit követhet magyar, arab, román, vagy bárki, akár még kikeresztelkedett zsidó is. De ha 22 keresztet csörget a nyakában, akkor is Jeruzsálem irányába lesz lojális.
  Az iszlám is egy vallás, SLM azaz béke, követői pedig a MU előtaggal képzett muszlimok. Közöttük lehetnek arabok, magyarok vagy bárki. Ismael és Israel viszonyából kiindulva zsidók feltehetőleg nem. De ez nem a muszlimok hibája.
  És a judaizmus is egy vallás. Az a zsidó, akinek az anyja zsidó. Elméletileg be lehet térni nem zsidónak is, de ez egy olyan folyamat, ahol a gójt, azaz a nem zsidót először szinte zsidóvá alakítják (lelkileg is),
  Képzeljük el, 56-ban jöttek volna az oroszok, hogy bocsi, mi magyarok vagyunk, annak érezzük magunkat, nekünk csak a vallásunk az orosz, azt meg nem üldözhetitek, úgyhogy álljatok félre, vagy beletaposunk benneteket a földbe a tankjainkkal.
  Mi magyarok azokat tiszteljük, akik bennünket tisztelnek. Nem néznek minket hülyének, nem akarják a hazánkat, nem tekintenek bennünket szolgának, és akik nem a mi ruhánkban járnak-kelnek, hogy könnyebben megszerezhessék azt, amit őseink ránkbíztak, hogy utódainknak általunk tovább gyarapítva átadjuk.
  Amit szívesen odaadunk, az a Fidesz, mert az már úgysem a mienk.

 3. Dr.Surányi Jenő

  Hát bizony kövér “bajusz” lacikának van mit megtagadnia. Ezek szerint nem csak egy generációra visszamenőleg. Ezért oly harcos ántikomenista. Jó, hát mindenkinek van múltja, akit anya szült, de nem kell mindenkinek szégyellni, harcosan megtagani. lehet azzal csendben megbékélni, s nem überelni mindenáron, s minden határon túl!

 4. És ne feledjük. Kövér László elvtárs Gyurcsány Ferenccel együtt volt a KISZ utód fontos elvtársa. Is! Ha jól emléxem.

 5. Telegdi László

  Sajnos ez mindig így volt az visít legjobban akinek a háza ég,egyébként ez a Bajszos X@R-már lejáratta magát,vállalhatatlan a viselkedése és még bosszúálló is!

Szólj hozzá!