Sorting by

×

Juszt László: a nap, amikor Orbán jogforrás lett

Ahogy manapság, úgy a múltban sem volt kifizetődő dolog felkerülni Juszt László célszemélyeinek listájára. Ha valaki, vagy valami beküzdi magát a névsorba, biztos lehet afelől, hogy az egykori televíziós mindig rajta tartja a szemét és azonnal reagál, ahogy tette ezt most is a Fővárosi Ítélőtábla legújabb ítélete kapcsán.

„A Fővárosi Ítélőtábla mai ítélete szerint nem sértette meg a Labrisz Leszbikus Egyesület jó hírnevét a Magyar Nemzet azon írása, amelyben pedofilnak bélyegezte meg A Meseország mindenkié című mesekönyvet kiadó civil szervezetet.”

Tekintsünk el attól a kificamodott ötlettől, hogy egy szervezet pedofil lehet.

De jegyezzük meg ezt a napot, 2022. február elsejét, azt a napot, amikor Orbán jogforrás lett

Az Ítélőtábla ugyanis az elsőfokú ítélet ellenkezőjét mondta ki oly módon, hogy Orbán Viktorra hivatkozott. Ugyanis azt mondta ki,

“Orbán is lát kapcsolatot a homoszexualitás és a pedofília között”,

a Magyar Nemzet pedig cikkében nem tett mást, mint „erre hozott tudományos bizonyítékokat”. Én most nem azt írom le, hogy az Ítélőtábla úgy egészében a hatalom kurvája lett, de hogy valaki ott mindent elfelejtett, amit az egyetemen tanult, az hétszentség!”

-írta közösségi oldala bejegyzésében Juszt László.

Háttér

„A Fővárosi Ítélőtábla mai ítélete szerint nem sértette meg a Labrisz Leszbikus Egyesület jó hírnevét a Magyar Nemzet azon írása, amelyben pedofilnak bélyegezte meg A Meseország mindenkié című mesekönyvet kiadó civil szervezetet”

– írta honlapján a Magyar Helsinki Bizottság kedden.

A civil szervezet honlapján közzétett közleményében azt írta, hogy a bíróság Orbán Viktor 2020. október 3-i rádióinterjújában tett kijelentésében összemosta a pedofíliát és a Labrisz kiadványát, a kormánypárti sajtó pedig ezt követően kapcsolt egy fokozattal feljebb, „hogy ezt a nyilvánvaló hazugságot igazolja”. Mint írták, a Magyar Nemzet október 12-én hozta le Németh György szociológus-közgazdász írását, amelyben Németh azt állította, hogy a mesekönyvet a pedofíliához, a Labriszt pedig egy pedofil szervezethez hasonlóan kell megítélnünk.

A Labrisz a cikk miatt beperelte a Magyar Nemzet kiadóját a Magyar Helsinki Bizottság segítségével, a pert pedig első fokon megnyerték tavaly novemberben.

A Fővárosi Ítélőtábla azonban kedden homlokegyenesen más következtetésre jutott,

így megváltoztatta az elsőfokú ítéletet.

Szóbeli indoklásában a bíróság kitért arra, hogy Orbán Viktor is lát kapcsolatot a homoszexualitás és a pedofília között,

a Magyar Nemzet pedig cikkében nem tett mást, mint

„erre hozott tudományos bizonyítékokat”.

A Helsinki Bizottság szerint „ez a bírói érvelés már csak azért is rendhagyó, mert a kormányfő propagandaszövege nem volt a mai per tárgya”.

„A mai döntés indoklásban az pedig még meghökkentőbb volt, hogy a bírói tanács szerint mivel a pedofília is bántja a gyerekeket, és ez a könyv is azt teszi, ezért a párhuzam nem lehet sértő. Nem tudni, miféle bizonyítékot talált arra az eljáró tanács, hogy az elfogadást segítő könyv bármiféle kárt tenne a gyerekekben, és mindaz a pedofília bűncselekményéhez hasonlítana”

– tette hozzá a Helsinki Bizottság.

A bíróság így nem kötelezte bocsánatkérésre a Mediaworks napilapját, illetve annak sérelemdíjat sem kell fizetnie a Labrisznak. A Labrisz nem nyugszik bele a jogerős döntésbe, felülvizsgálati eljárást kezdeményeznek. (forrás)

Kapcsolódó

Juszt László: a nap, amikor Orbán jogforrás lett

átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.