Az Alkotmány szerint a Magyar Köztársaság független, demokratikus jogállam. A jogállam működése a népfelség elvén, többpárti demokrácián és a hatalmi ágak megosztásán alapul…


Az Alkotmány tiltja

a hatalom erőszakos megszerzésére és kizárólagos birtoklására irányuló magatartásokat, mivel a demokratikus hatalomgyakorlás összeegyeztethetetlen az erőszakos egyeduralmi törekvésekkel.

Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni. Az alkotmány ezen rendelkezése az alkotmányos alapja a hatalom erőszakos megváltoztatására irányuló cselekmények büntetendővé nyilvánításának.

A bűncselekmény elkövetési magatartást nem határoz meg, bármely cselekmény tényállásszerű, ami közvetlenül arra irányul, hogy a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjét erőszakkal vagy ezzel fenyegetve megváltoztassa.

Most komolyan! Csak én értem félre mindazt, amit George Birnbaum őszinteségi rohamában vallott?

Előzmény

“Az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága csütörtökön felszólította Magyarországot, hogy lépjen fel a politikusi gyűlöletbeszéd ellen, aminek a célkeresztjében a kisebbségek, a többi között a romák és a muszlimok állnak… gyűlöletbeszéd hatja át a politikai vitákat Magyarországon a médiában, az interneten és a kormány által pénzelt kampányokban is. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólította az ENSZ emberi jogi bizottságát, hogy ne avatkozzon bele a magyar választási kampányba.” (2018. április 5.)

Megszólalt a Soros-ellenes kampány egyik megalkotója, George Birnbaum.

A svájci Magazinnak adott interjúban elmondta, az együttműködés 2008-ban indult, amikor Benjamin Netanjahu összehozta Finkelsteint Orbán Viktorral. Birnbaum a svájci lapnak úgy nyilatkozott: hivatalosan a Fidesz-közeli Századvég Alapítvány kötött velük egyéves szerződést.

„Még azelőtt lesöpörtük a szocialistákat az asztalról, hogy elkezdődött volna a választás”

– mondta és még tíz év után is nehezen hiszi el, hogy mennyire könnyű dolguk volt. A következő kampányhoz viszont kellett egy újabb célpont. Kapóra jött, hogy a pénzügyi válságot követően külföldi hitelekre volt szüksége az országnak, amelyekhez a feltételeket a Világbank, az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap diktálta. Az új ellenség a „finánctőke” lett, meg „a külföldi bürokraták” és a terv tökéletesen bevált. Kellett egy személy, aki megtestesíti a Magyarországot támadó, és közben a háttérhatalmat irányító tökéletes ellenséget. Erre választották ki Soros Györgyöt.

Orbán Viktor sajtófőnöke 2015-ben azt mondta, hogy sem a Fidesz, sem a kormány nem fizet Finkelsteinéknek, csak beszélgetnek.Most Birnbaum ezt is cáfolta.

A 2012. évi C. törvény a hazaárulásról a 258. §-ban a következőket rendeli:

“Az a magyar állampolgár, aki Magyarország … alkotmányos rendjének megsértése céljából külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntett miatt öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Nos?

Forrás

Kipakolt a Fidesz kampánytanácsadója: így lett Sorosból főgonosz

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét