Juszt László: és csak mondja, mondja, mondja – a parlament meg zabálja…

Elhangzott a kérdés a Parlamentben: Ferenc pápa csíksomlyói miséje helyett miért inkább a madridi BL-döntőre ment el Csányi Sándor gépével, a miniszterelnök?

Orbán ezt válaszolta:

„a kormányzaton belüli munkamegosztás szabályai szerint a köztársasági elnök és a miniszterelnök sohasem tartózkodhat egy nemzetközi eseményen a határokon kívül”.

Ha ezt nem egy manapság szokásos “szupernagyontitkos” valami mondja ki, akkor Orbán szokása szerint ismét füllentett, hazudott, vagy konfabulál.

A kormányzati munkamegosztásról az 1990. évi LXVIII. törvény rendelkezik. De ennek hozzáférhető példányaiban ez a kitétel nem szerepel. Az 1990. évi LXVIII. törvény a minisztériumok, a miniszterek, államtitkárok feladatairól, kötelességeiről(?) rendelkezik.

Van olyan törvény – erről hallhatott a nagy tudású miniszterelnök – igaz Amerikában,

hogy az elnök és az alelnök nem lehetnek egy időben repülőgép fedélzetén, vagy válsághelyzetben egy helyen. És csak mondja, mondja, mondja – a parlament meg zabálja…

Most már ideje lenne egy olyan Orbán beszédnek, ami így kezdődik: Tisztelt Fővárosi Bíróság…

Forrás

Háttér

Ferenc pápa május 31. és június 2. között látogat Romániába. Előbb Bukarestben tölt egy napot, majd június 1-jén a csíksomlyói hegynyeregben mutat be szentmisét.

A Köztársasági Elnöki Hivatal már korábban közölte, hogy Jakubinyi György gyulafehérvári érsek meghívására Áder János államfő – feleségével közösen – részt vesz a június 1-jei pápai szentmisén Csíksomlyón, majd egy héttel később, a június 8-i hagyományos csíksomlyói búcsún is ott lesznek. Az azonban csak most derült ki, hogy a magyar kormányt Semjén Zsolt, Orbán Viktor helyettese képviseli mindkét napon.

Nem volt szép dolog a pápa részéről, hogy pont azon a napon látogatott Csíksomlyóra, amikor

az UEFA-bajnokok ligája-döntőjét játszották! Micsoda dilemma egy igazán keresztény miniszterelnöknek, aki főfoglalkozásban meccs-függő!

Orbán Viktor miniszterelnök nem vesz részt a csíksomlyói pápai szentmisén, Magyarországot Áder János köztársasági elnök képviseli

– erősítette meg az Origo információit, illetve a korábbi sajtóhíreket Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Hozzátette:

a kormány képviseletében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is ott lesz az eseményen.

Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük