Juszt László: gratulálok a miniszterelnökötökhöz! Ezt még az unokáink unokái is fizetni fogják

Azt mindenki tényként ismeri el, hogy Orbán focimániája rengeteg milliárdtól fosztotta meg a közösségünket. Az, hogy erről kinek mi a véleménye, pártállása, hite, világnézete határozza meg. Az alábbiakban Juszt László közösségi oldalán posztolt képzeletbeli matekóráját olvashatják.

„Na, akkor matekozzunk egy kicsit!

Orbán „jól átgondolt” stadionépítési őrülete 420-450 milliárdunkba kerül. Most! (Azért ez a bizonytalanság, mert ma nincs ember, aki meg tudja mondani, hogy mennyi lesz a végszámla a Puskás stadionnál.)

Ez persze csak az egyik pontja a problémának. Ennél sokkal súlyosabb a folytatás.

Orbán focimániájáról ír a Guardian

Utánaolvashat bárki, még a Real stadionja sem élne meg pusztán a jegybevételből, a rendezvényekből. Pontos legyek: nincsen olyan football stadion a világon, amely eltartja magát. A klubok nem a jegybevételből, hanem a reklámból, a jogdíjakból, az emléktárgyakból, stb. élnek. És persze az állami, de sokkal inkább az önkormányzati és egyéni támogatásokból.

Ezért sincs az új, vagy mostanában felújjított stadionoknak – leszámítva a Fradi stadionját – kezelője. Miért is lenne? Melyik az az önkormányzat, amelyik – miután a kormány kirabolta őket – fel tudna vállalni évente egy értelmetlen, több milliárdos kifizetést. De mennyiről van szó?http://varosikurir.hu/ujabb-kormanyzati-tizmilliardokat-a-magyar-foci-sirgodrebe/

Minden értelmes gazdasági szakember úgy gondolkodik,

hogy az amortizáció évi 2 %, a fenntartás, a működtetés további 2,5-3 %. Ez esetünkben 22 és fél milliárd. Évente. Miután az amortizáció 2 %, ez ötven éves fenntartást tételez fel. Tehát a miniszterelnöki hobi – ha nem jön semmi közbe – 1 billió 125 milliárd forint. Plusz az építési költség ugye: 425 milliárd. Az annyi, mint: 1 billió 700 milliárd.

Hogy mindenki lássa: 1 700 000 000 000 Ft.

Gratulálok a miniszterelnökötökhöz! Ezt még az unokáink unokái is fizetni fogják. Szomorú, de az lesz a leggazdaságosabb megoldás, hogy leromboljuk őket.

Ágoston László: ha Magyarországon az oktatás annyira fontos lenne, mint a foci, a miniszterelnök pénzt sikkasztana érte!

Újabb 2,3 milliárd forint közpénz ömlik a felcsúti fociakadémiába

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük