Juszt László: hello rendőrség! Hello ügyészség! Nem lenne itt az ideje megmozdulni? - Városi Kurír

Sorting by

×

Juszt László: hello rendőrség! Hello ügyészség! Nem lenne itt az ideje megmozdulni?

Hiába tartja a mondás, miszerint a pénznek nincs szaga, ahogy arról már beszámoltunk, messziről bűzlik a kormánydöntés háttere, ami arra késztethette őket, hogy a jól bevált és rajtunk kívül mások által is bevizsgált vakcinák helyett a sokkal drágább kínai szurit választották.

Hirdetés

Mi is történt?

Mindez Juszt László olvasatában

“Nagyon tetszik, hogy egyre többen veszik a fáradtságot, s járnak utána egy-egy kormányzati pofátlan rablásnak. Így van ez a kínai 55 milliárd forintos vakcina beszerzéssel is. Olvastam Tombor Mártontól és a Magyar Narancstól is egy igen alapos “nyomozást” erről. Bármelyik alapján – hivatalból illene eljárást indítania a főügyésznek. Ezek szerint a Gulyás által közzétett szerződések megjelölnek egy Danubia Pharma nevű közvetítő céget, amely az üzletet kötötte, miközben minden hír arról szólt, hogy Szijjártó tárgyalta a vásárlást.

A Danubia Pharma kis cég volt, s két hónappal az állami megrendelés előtt cserélt tulajdonost, így egy Syntonite Med Zrt. nevű vállalat lett az új tulaj, amelyiket aznap jegyezték be a cégbíróságon.

Az eladót, s a vevőt is egy Tuza Máté nevű 35 éves férfi igazgatja

A Danubia Pharma előző tulajdonosa, dr. Lachmann Nobert volt, akiről az átlátszó.hu írta meg, hogy

“496 millió forint EU-s pénzből mindössze 59 darab földbe ásott lyukat sikerült összehoznia a beruházónak, aki a támogatást logisztikai csarnokra és tápszergyárra kapta.”

Kicsit bonyolult, de követhető:

a Danubia Pharma egy ideig a Pharma Invest tulajdonában volt, amelynek a Dr. Vámosi Béla és Dr. Szeverényi Márk Mihály voltak az irányítói. Vámosi Béla Lachmann üzlettársa, többek között annak a Q Pharmának az igazgatósági tagja, ami az előbb említett soha el nem készült, 496 milliós bicskei csarnok és tápszergyár építésére kapott támogatást. Szintén itt igazgatósági tag Dr. Szeverényi Márk, aki viszont a kormányzati 300 milliárdos lélegeztetőgép üzlet egyik főszereplője volt.

Mindehez – hogy igazán nagystílű legyen a bolt – a világ másik feléből egy offhsore-király vállalata kell még némi romániai magyar segítség kell. Az azóta már letartóztatott Kiss László György, aki Románia legnagyobb offshore ügynökségét irányította, hozta össze a belépést a “cégtemetőbe”. Geoffrey Taylorral, akivel több közös céget birtokolt.

Kiss László már itthon is ismerős

Ő szorgoskodott az azeri baltás gyilkos kiadatása körül, illetve tárgyalt az akkoriban csak “Habony Árpád hitelezőjeként” ismert Tombor András cégével, a Multireklámmal is.

Ennyi. És még mondja valaki, hogy a fidesz nem a gengszterek, rablók pártja!…

Ha valaki azt hiszi, hogy mindez a csuti Maradona nélkül megtörténhet, azt ki kell ábrándítanom. Nem véletlenül várta olyan lelkesen Ferihegyen a szállítmányt. De csak a kínait!

Hello rendőrség! Hello ügyészség! Nem lenne itt az ideje megmozdulni?”

 

demeter
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Juszt László: hello rendőrség! Hello ügyészség! Nem lenne itt az ideje megmozdulni?

  • 2021.03.13 - 12:59
    Közvetlen hivatkozás

    Sajnos az emberek már fel se kapják a fejüket,amikor ilyen nappali szabadrablásról hallanak.A maffiakormány már annyi pénzt nyúlt le,hogy abból az országban mindent gatyába lehetett volna rázni belőle.Hiszem,hogy a karma működik,és ez a szemét banda egyszer megfizet érte.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.