Juszt László: akikkel Orbán eddig vállalta a jelölti vitát – Horn, Medgyesy, Gyurcsány – mind felmosták vele a padlót

Magyarország miniszterelnöke az Országgyűlésben számtalan alkalommal vitatkozott már az ellenzék jelöltjeivel – mondta Havasi Bertalan, annak kapcsán, hogy több ellenzéki vezető nyilvános vitára hívta Orbán Viktor miniszterelnököt.

Ennek kapcsán olvasom a fidesz-hívők hűségnyilatkozatait, amelyeknek a lényege, hogy az “ISTEN maga dönt, senki nem tudna vele szemebeszállni”.

Csak azt nem értem, hogy ezt mire alapozzák?

, akikkel eddig vállalta a jelölti vitát – Horn, Medgyesy, Gyurcsány – mind felmosták vele a padlót. Azóta pedig még egy kevésbbé felkészült újságíróval sem volt hajlandó szóba állni. Csak nevenincs “mikrofonállványokkal”. Ha pedig konkrét kérdést kap a Parlamentben, akkor a függöny mögé bújik, vagy a válasz helyett, pofátlanul “kellemes karácsonyi ünnepet” kíván. Pedig nemcsak jóakarat kérdése a válaszadás, hanem munkaköri kötelesség is – ha van válasza, s ha nem retteg a lebőgéstől. Persze, ha nincsenek jó válaszai, vagy azok, nem állják meg a helyüket egy valódi vitában, akkor érthető a menekülés. És persze akkor is, ha kérdések várhatók az ellopott százmilliárdokról, a magánpénznek hazudott közpénzekről, a rokonoknak, pénztárcáknak juttatott uniós és állami százmilliárdokról.

A rettegése meg teljesen érthető. Ez a “bujkáló kampány”, hogy meg se hirdetik, hogy melyik várost “tiszteli meg”, s még a híveket/hívőket is távol tartják a rendezvényektől ez teljesen beleillik a képbe. Senkit ne tévesszen majd meg március 15-e! Ott a már bevált módon fogják távoltartani a kritikus tömeget az “Istentől”. Ennek a receptje már ismert az elmúlt évekből.

Hogy mennyire gerinctelen gyáva ember?

Csak emlékeztetnék: 1957 május elsején, a Hősök terén a “forradalmat leverő Kádár” le mert menni az emberek közé. Igaz ő nem rabolt semmit, csak a szigorú világpolitikai rendben próbált egyensúlyozni.

Az akkori világrendet két poénnal Királyhegyi Pál írta le a legérzékletesebben.

“Kitört a felkelés, majd bejöttek az oroszok és helyrelőtték a békét.”

A másik egy távirat volt:

Eisinhover elnök STOP Wasington STOP Fehérház STOP A késlekedő kurva anyátokat STOP Királyhegyi

Ez csak emlékeztetőül arra, hogy a mi kis gyávánkat semmi nem kényszeríti, csak a harács.

További cikkek a szerzőtől.

Juszt László: aki nem a Fideszre szavaz, az Magyarország ellensége, azt el kell tiporni?

Juszt László: Párhuzamos programok – Párhuzamos pogromok?

Juszt László: Eichmann üzent a ma regnálóknak

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük