Rohadtul kapar Orbán, hogy egy újabb ellenséget tudjon feltálalni – saját maga helyett. Momentán az ügyvédek vannak a soron, akik semmi mást nem tesznek, csak ami a feladatuk: az érvényben levő jogszabályok szerint védik az állampolgárok jogait. Az hogy ezek az állampolgárok – adott esetben elítéltek – az semmin nem változtat.

Az Orbán kormány 2013-ban törvényt alkotott,

amely kimondja, hogy

“az ember sérthetetlen és elidegeníthetetlen alapvető jogainak védelme, kiemelten az elítéltek és az egyéb jogcímen fogvatartottak emberi méltóságának a tiszteletben tartása a törvénykezés feladata”.

Egyszerűen fogalmazva

az Orbán kormány és a szavazó gépe hozott egy törvényt. Ehhez alkalmazkodnak a bírák, az ügyvédek és az elítéltek, s ezért támadja őket Orbán:

“Jól képzett, ravasz ügyvédek az adózók pénzéből milliomossá teszik a bűnözőket.”

A tény: A bírók által jogszerűen megítélt pénzek az esetek döntő részében nem kerülnek az elítéltekhez, hiszen korábbi ítéletük alapján kártérítést kell fizetniük az államnak, annak aki ellen vétettek, vagy – például – gyerektartási kötelezettségeik vannak.

A ma érvényben levő BTK. szerint “332. § aki nagy nyilvánosság előtt…
…c) a lakosság egyes csoportjai ellen… gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Ezután ma délelőtt mi jelent meg a határozatok tárában?

“A kormány felhívja az igazságügyi minisztert, hogy az egyes ügyekben a jogszabályok által biztosított legvégső időpontig a börtönzsúfoltság miatti kártalanítások kifizetését haladéktalanul függessze fel” (1004/2020. I. 21. korm. határozat)

Öcsisajt rettenetesen gyáva és fi….ja sincs a jogról

Azt ordítja mindenhol, hogy a bírói ítéletekkel elrendelt kifizetéseket állítsák le. Jogsértésre buzdít! Magyarán – esküjét megszegve – megb…a a jogot. Másfelől hoz egy kormányhatározatot, amely – természetesen – nem bírálhatja felül a törvényt, de amely azonnal a visszatáncolásról árulkodik.

Ez már minden, csak nem országvezetés. Ez végtelen félelem a hatalom elvesztésétől. Azt hiszem már tudja, hogy ha veszít, akkor nem csak a hatalmat, de a szabadságát is elveszíti.

Forrás

1 hozzászólás

 1. Az az igazság hogy az elitéltek testi,valamint lelki és személyiségi jogainak a védelme nagyon fontos !!
  DE MI LESZ VELÜNK AKIK MÉG KINT VAGYUNK !!!
  27 év-es kísérlet, EMBEREN VÉGZETT KÍSÉRLET tárgya vagyok és nem tudok tíltakozni,mert nem beszélek jól idegen nyelvet és nem kapok jogi segítséget.
  2012 február óta hat hónap kivételével kűlföldön vagyok Brüsszelben Strasbourgban és Párizsban. Ezen időszak alatt összesen nyolc éjszakán aludtam szociális szálláson a többit maradéktalanul az utcán töltöm.
  Ezt önként vállalom a jogi segítség reményében.
  Kérem továbbítsák az email címem a Külügyminisztérium részére.
  Előre is köszönöm tisztelettel Kádár György Sándor ERCSI városból, Strasbourgban vagyok.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét