Juszt László: “Mi ez, ha nem a tökéletes vakság az ország vezetőinek részéről?” – Trianon 100.

A Városi Kurír több cikkben foglalkozott már a magyar kormány “hőstetteivel”,  amivel Trianon 100. évfordulójára készül. Juszt László nagyon felkészülten, ám a tőle megszokott karcos stílusban szól hozzá a várható eseményekhez.. 

Látom, kezdődik a “nemzet felkészítése” Trianon 100 éves évfordulójára

Tisztában vagyok azzal, hogy miként az elmúlt ezer évben ismét csak nem a józanság, hanem az érzelmek húrjain játszik majd a hatalom, én azért megpróbálok valamit a valóságból idézni.

Az osztrák-magyar monarchia 51 millió lakosából 46 százalék volt szláv (szlovák, rutén cseh, morva, horvát, lengyel). Volt 6 százalék román. Német 23 és magyar 20 százalék. ISMÉTLEM: HÚSZ SZÁZALÉK! Természetesen ugyanez volt az arány a hadsereg tisztikarában és legénységében is. Nos ezeknek a szláv ezredeknek kellett volna az orosz cár csapatait legyőzni?…

Mi ez, ha nem a tökéletes vakság az ország vezetőinek részéről? A főnemesség nem akart Bécsnek ellentmondani. Hiszen előtte meg kellett volna békülni a nemzetiségekkel. Meg kellett volna adni a románoknak, horvátoknak, szlovákoknak, szerbeknek a szabad nyelvhasználatot, a szavazati jogot, SŐT még az autonómiát is. Akkor inkább vesszen minden!

És így is lett. Szóval, mielőtt megint Károlyira, a kommünre, az Antantra és a jó istenre kennék Trianont szükség lenne egy kis önvizsgálatra.

Forrás: Juszt László közösségi oldala

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest