Juszt László: “Mi vagyunk a 48-as szabadságharcosok örökösei” – Azért ennek a végrendeletnek nem ártana utánanézni

Azt, hogy honnan veszik Orbán beszédírói azokat a toposzokat, amiket szeretett főnökük szájába adnak, nem pontosan tudni, de felvetődik a gyanú, hogy nem alapos levéltári kutatómunka előzi meg a leírásukat. A legutóbbi kinyilatkoztatása is tele volt kétes jelentésű és eredetű idézetekkel és mondatokkal.

“Gyere ki a kultúr elé!”

Juszt László véleményét közösségi oldalán fejtette ki:

Természetesen nem hallgattam élőben, március 15-én Orbánt. Nem hallgathattam. Hiszen már többször megmondta: “Rejtőzködő, fortélyos, alantas, nemzetközi, spekuláns, bosszúálló az ellenzék,… minden ellenzéki, mindenki aki nem fideszes, az valójában bevándorláspárti Soros-ügynök,” aki következésképpen a haza ellensége. Így tudomásul kellett vennem, hogy nincsen közöm a nemzeti ünnephez. Meg egyébként is:

“Mi vagyunk a 48-as szabadságharcosok örökösei”

– jelentette ki. Azért ennek végrendeletnek nem ártana utánanézni.

“Nem választást, hanem a jövőnket akarjuk megnyerni, … Egy szűk elit újfajta családokat és olcsó munkásokat akarna, de velük szemben ott vannak a milliók, akik közé mi is tartozunk”.

Ezt vajon Parragtól hallotta, aki a diplomások ellensége?

Széchenyi Istvánnak azt üzente, a kérdés most az, hogy “lesz-e Magyarország?”.

Széchenyi – hallottam – azt üzente vissza:

“én nem kiraboltam az országot, hanem adtam az országnak. Egyébként a sorsunk ettől lehet közös. Én is egy ausztriai ideggyógyintézetben végeztem.”

Azután jön két szép mondat, amelyek már önmagukban hordozzák az ellentmondást.

“Mi sosem gyűlöltünk és nem is fogunk gyűlölni senkit (..) Erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is fogunk venni a választások után.”

-fenyegette meg az ellenzéket.

Egyrészt – a gyűlöletét már volt és van “szerencsém élvezni” 1998 óta. Másrészt – ez egy annyira, de annyira olcsó és szar duma, ami már a felcsuti kocsmában sem állná meg a helyét, nem egy nemzeti ünnepen!!! Kamaszkoromban a Ferenc téren, ha valaki megeresztett egy ilyet, azt úgy vágták szájon, hogy három napig csak körbe járt. A következő szónoklat már tényleg az lesz, hogy:

“Gyere ki a kultúr elé!”

Orbán: a kormánynak soha nem az a dolga, hogy kormányozzon!

Üzenet Orbánnak: Ne fenyegess gyáva kutya, mert orrba verlek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük