Juszt László: mulasztásos törvénysértéssel vádolom Áder János köztársasági elnököt

A múlt hét híre volt, hogy Áder János annak ellenére nevezte ki Polt Pétert az ELTE professzorának, hogy a kari tanács leszavazta a felvetést. Polt annyira akarhatta a címet, hogy az sem zavarja, hogy méltatlannak bizonyult rá. Ha nem lenne tragikus, röhejes lenne.

Polt úr! – tényleg megéri?

Sokak mellett Juszt Lászlónál is kiverte a biztosítékot a kinevezés és a körülményei. Közösségi oldalán írta le sommás véleményét Poltról, Áderről és az egész díszes társaságról. Sőt, listázta, hogy ki-mindenkinek járna még – ugyancsak méltatlanul – professzori cím(ke). Elnézést mindazoktól, akik egy élet munkája után méltán jutottak az elismerés e formájához.

“Nem értem miért? Sokan értetlenséggel fogadták a héten, hogy Áder János annak ellenére kinevezte Polt Pétert professzornak, hogy az ELTE kari tanácsa 8 igen és 23 nem szavazattal 1 tartózkodás mellett a kinevezést nem javasolta.

A köztársasági elnök ezt igen helyesen tette. Bár az indoklás ebben az esetben nem volt pontos. De mulasztásos törvénysértéssel vádolom Áder János köztársasági elnököt, aki hivatali kötelezettségeit megszegve a mai napig elmulasztotta Tállai András, Német Rezsi Szilárd, Szijjártó Péter, Handó Tünde, Kósa Lajos és Mészáros Lőrincz professzori kinevezését ellenjegyezni. Holott nevezettek egyedülálló tudományos munkájukkal már régen kiérdemelték a c. professzori kinevezést.

Tállai úr joggal tarthatna igényt “A rugalmas adózás” kidolgozása és gyakorlati bemutatása Mezőkövesden” című tudományos munkája okán,Német Rezsi Szilárd “Az adózás forradalmasításának társadalmi kommunikációs rendje”-ről szóló korszakos művéért, s annak a gyakorlatba történt átültetéséséért,

Szíjjártó Péter a “Megutáltatni a Magyarokat a világgal és a footsball kapcsolata” című, még be sem fejezett, - de ebben a torzó formájában is - a külpolitikában mérföldkőként jegyzett szakdolgozatáért,

Handó Tünde, az “Igazságszolgáltatás gépesítése”, c. dolgozatáért, különös tekintettel a Markó utcai “Divatforradalom" fejezetért, mely önmagában is kiérdemelné a kinevezést,

Kósa Lajos, az “Így tegyük szórakoztatóvá, emészthetővé a jogalkotást a honpolgárok számára” c. sok éves alkotó tevékenysége okán.

Mészáros Lőrincz az “Így legyél milliárdos a 3/4 és az 1/4-ed colos vezetékek összehegesztéséből” , valamint a “Fogd a pénzt és kuss!” című munkájáért.

Ezúton kérem fel a Köztársasági Elnök urat, a mulasztásos törvénysértés korrigálására.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük