A múlt hét híre volt, hogy Áder János annak ellenére nevezte ki Polt Pétert az ELTE professzorának, hogy a kari tanács leszavazta a felvetést. Polt annyira akarhatta a címet, hogy az sem zavarja, hogy méltatlannak bizonyult rá. Ha nem lenne tragikus, röhejes lenne.
[mnky_ads id=”80″]

Polt úr! – tényleg megéri?

Sokak mellett Juszt Lászlónál is kiverte a biztosítékot a kinevezés és a körülményei. Közösségi oldalán írta le sommás véleményét Poltról, Áderről és az egész díszes társaságról. Sőt, listázta, hogy ki-mindenkinek járna még – ugyancsak méltatlanul – professzori cím(ke). Elnézést mindazoktól, akik egy élet munkája után méltán jutottak az elismerés e formájához.

“Nem értem miért? Sokan értetlenséggel fogadták a héten, hogy Áder János annak ellenére kinevezte Polt Pétert professzornak, hogy az ELTE kari tanácsa 8 igen és 23 nem szavazattal 1 tartózkodás mellett a kinevezést nem javasolta.

A köztársasági elnök ezt igen helyesen tette. Bár az indoklás ebben az esetben nem volt pontos. De mulasztásos törvénysértéssel vádolom Áder János köztársasági elnököt, aki hivatali kötelezettségeit megszegve a mai napig elmulasztotta Tállai András, Német Rezsi Szilárd, Szijjártó Péter, Handó Tünde, Kósa Lajos és Mészáros Lőrincz professzori kinevezését ellenjegyezni. Holott nevezettek egyedülálló tudományos munkájukkal már régen kiérdemelték a c. professzori kinevezést.