Sorting by

×

Juszt László: na, erre mondják nálunk, hogy “hatalmas bukta”!

Ahogy manapság, úgy a múltban sem volt kifizetődő dolog felkerülni Juszt László célszemélyeinek listájára. Ha valaki, vagy valami beküzdi magát a névsorba, biztos lehet afelől, hogy az egykori televíziós mindig rajta tartja a szemét és azonnal reagál. Ez esetben Orbán Viktor “orosz kapcsolatáról” és külpolitikájáról gondolkodott el….

“Na, erre mondják nálunk, hogy “hatalmas bukta”.

2014 óta hallgatjuk a “keleti nyitást”, mint a jövő zálogát. Láttuk, ahogyan évente többször is a főnökéhez fut a helytartó. Majdnem kizártnak tartom, hogy ez csak a közös lopásokról szól. Itt valami más, nagyobb ügyről is szólnia kell az “örök barátságnak”. Hisz még mindig csak megkésve, szégyenteljesen lemaradva csatlakozik az európai szövetségesek kezdeményezéseihez, akik joggal tehetik fel a kérdést: Kinek a szövetségese Magyarország?

Ki kell mondani: Orbán külpolitikája is totális kudarc!

2015-ben, a Krím annektálása után, a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián Lavrov azt mondta, hogy sok kisebbség él Ukrajnában: lengyelek, románok, oroszok, magyarok.

Ki nem mondva “meghívta” a szomszédokat Ukrajna felosztására.

“Egy ilyen forgatókönyvet Putyin el tudna fogadni, hogy egy megtört és szétzilált Ukrajnát különböző státuszokban különböző erők kezelnek”

– mondta Fiona Hill, orosz-szakértő, aki több amerikai elnök alatt – Obama és Trump idején is – betöltötte ezt a posztot.

És itt felvetődik a kérdés: nem az volt Orbán álma, hogy “országgyarapítóként” akart bevonulni a történelembe?

Mert ha igen, akkor emlékeztetnem kell Teleki Pálra, Horthy miniszterelnökére, aki ezt írta öngyilkossága előtt:

“Főméltóságú Úr! Szószegők lettünk – gyávaságból… A nemzet érzi, és mi odadobtuk becsületét. A gazemberek oldalára álltunk – mert a mondvacsinált atrocitásokból egy szó sem igaz! Sem a magyarok ellen, de még a németek ellen sem! Hullarablók leszünk! a legpocsékabb nemzet. Nem tartottalak vissza. Bűnös vagyok.”

A kommentekből….

“A történelem tálcán kínálja a leckét, de “nagyjaink”nem hajlandók tanulni!!”

“Végre értelmet nyert Orbán Viktor keleti nyitás politikája? Sokan teljesen értetlenül álltak Orbán Viktor keleti nyitás politikája előtt, nem értették, hogy hogyan lett a harcos „ruszkik haza” szlogent hangoztató Orbán Viktorból Putyin egyik legjobb barátja, és miért próbálta meg kínai terjeszkedés európai bástyájává tenni Magyarországot. Néhány évvel ezelőtt Orbán Viktor belügyi, titkosszolgálati vezetők előtt ismertette geopolitikai meglátásait. Arról beszélt, hogy Oroszország meg fogja támadni Ukrajnát „ami egy nem létező ország”, és hogy Kína felemelkedik és az USA és Európa meggyengül, amely vízióval akkor még a jelenlévő vezetők mindegyike sem tudott mit kezdeni. Mára azonban, amikor Putyin tényleg megtámadta Ukrajnát, Kína hallgatólagos támogatásával, kiderült, hogy ez nem (csak) Orbán Viktor víziója volt, hanem Putyin világhatalomra törő terve, ami terveket nyilván megosztott a legjobb barátjával, és sikerült is meg nyernie a terve támogatására. Visszatekintve az utóbbi évekre, most már világosan látszik, ahogy Putyin szépen lépésről lépésre fokozatosan dolgozott a terv végrehajtásán. És most már az is világosan látszik, hogy hogyan állította Orbán Viktor Magyarországot és a híveit is ezen terv végrehajtásának a szolgálatába. Értelemet nyert számtalan sokak által érthetetlennek tűnő lépése is: A Brüsszel elleni háború is Európa meggyengítését, az oroszok és kínaiak dolgának megkönnyítését szolgálta. A letelepedési kötvény programmal is, nem csak hatalmas pénzekre tett szert, hanem számtalan orosz és kínai előtt nyitotta ki Magyarország és Európa kapuit. Mint ahogy számtalan nagy beruházás (PAKS 2, metró felújítás, Kínai egyetem, Budapest-Belgrád vasútvonal..stb.) az oroszoknak és a kíniaknak juttatása is nem csak hatalmas pénzügyi nyereséget jelentett neki és híveinek, hanem Putyin tervének és kínaiak terjeszkedésének segítését is. Most azonban, – szerencsére – Putyin szépreményű terve megfenekleni látszik Ukrajnában. Orbán Viktor és a hívei azonban még most sem adja fel, továbbra is próbálja segíteni, barátját Putyint, oroszbarát propagandával (még az M1-t és a facebookot is a szolgálatába állítva) az oroszok erejével fenyegetőzve (lsd. Semjén Zsolt miskolci beszéde), és tettekkel: az Európai Unió Ukrajnának küldött fegyverszállítmányának az országon történő áthaladását megtiltva, és mit sem törődve azzal, hogy mennyi ember (nő és gyerek, köztük számtalan kárpátaljai magyar életét) veszélyezteti és nehezíti meg, és még halálukhoz is hozzájárulhat.”

“Olyan a külpolitika amilyen Szijjarto, olyan a belpolitika mint Pintér, Olyan igazságügy van mint Varga, olyan egészségügy meg oktatás mint a Kasler … És az egészet persze mindenki helyett egy olyan figura viszi mint OV …. Nem nagyon kell részletezni ….”

“Gerjeszti a hangulatot a firkász! Ha nem igazolódnak látomásai Kádár sámánjának, hívei verjenek rá mogyoróvesszővel fejenkét hármat!”

Kapcsolódó

 

Juszt László: na, erre mondják nálunk, hogy “hatalmas bukta”!

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.