Juszt László napi remeke!

Az egykori televíziós posztjait nagy gyakorisággal közöljük, mert szinte minden megszólalása nemcsak egy-egy tűpontos kórkép, de szikár, már-már szófukar fogalmazásával is kiemelkedik korunk hablatyoló megszólalói közül. Íme egy újabb “gyöngyszem” Juszt László közösségi oldaláról.

Elszólás…

„Orbán Viktor: “Mi a saját gyermekeinkre szeretnénk hagyni az országot, nem pedig idegenekre.” (hetek.hu) Ezt eddig is tudtuk. De tessék mondani, mi lesz a többi 9 és fél millióval?”

Háttér….

Ha a jelenlegi kormánytöbbség újra bizalmat kap az áprilisi választáson, akkor nemcsak folytatódni fognak a mostani családtámogatási programok, hanem még újabb elemekkel fognak kiegészülni, és amennyiben a gazdaság jobban teljesít, mértékük emelkedni fog

– közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

A kormányfő azt mondta:

személyes célkitűzése ebben az ügyben az, hogy ha valaki gyermeket vállal, akkor azzal az anyagi életkörülményei ne nehezebbek legyenek, hanem javuljanak.

Hangsúlyozta: mély meggyőződésük, hogy ha „nincsen gyerek, akkor nincsen jövő”.

Mi a saját gyermekeinkre szeretnénk hagyni az országot, nem pedig idegenekre, ezért ha van gyermek, akkor van jövő, ha nincs gyermek, nincs jövő se a családnak, se az országnak

– jelentette ki, hozzátéve, ez az első mondata a kormányprogramnak 2010 óta, de már így volt 1998-ban is. Megjegyezte:

Európában a magyarok költik családtámogatásra arányosan a legtöbbet a költségvetésből, nincs olyan ország, amely „a pénzügyek nyelvén is olyan fontosnak tartaná a gyermekeket és a családokat”, mint Magyarország.

Közölte:

„mi nem akarunk bevándorlóország lenni”, az lehetetlen, hogy „idegen felnőttekkel pótoljuk a hiányzó magyar gyerekeket”.

Az a cél, hogy olyanok legyenek Magyarországon a körülmények, hogy a családok merjenek vállalni gyermekeket – fűzte hozzá.”

Kapcsolódó

 

Juszt László napi remeke!

2 thoughts on “Juszt László napi remeke!

  • Kukuljak meg, ha ebben a cikkben Juszt Laszlonak egyetlen szavat is olvashatjuk! Mirol beszelt a cikk firkasza?

  • Eléggé elrejtve, de kibogarásztam. /Nem volt könnyű!/
    Először az idézet OV-től, aztán Juszt megjegyzése:
    “Orbán Viktor: “Mi a saját gyermekeinkre szeretnénk hagyni az országot, nem pedig idegenekre.” (hetek.hu) Ezt eddig is tudtuk. De tessék mondani, mi lesz a többi 9 és fél millióval?”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük