Sorting by

×

Juszt László: Orbán a bukásra játszik

Ahogy manapság, úgy a múltban sem volt kifizetődő dolog felkerülni Juszt László célszemélyeinek listájára. Ha valaki, vagy valami beküzdi magát a névsorba, biztos lehet afelől, hogy az egykori televíziós mindig rajta tartja a szemét és azonnal reagál. Ez esetben a regnáló viselkedését vette górcsöve alá….

“Orbán a bukásra játszik

A közvéleménykutatásoknak soha nem hittem. Minden kutatás eredményének megismerése előtt az a kérdésem: ki rendelte a kutatást? Ennyit erről. Viszont az,

amit a gazdasággal tesz, az számomra azt jelzi, azzal gazdasági káosszal, amit most mesterségesen állít elő, már nem ő szeretne foglalkozni.

Az üzemanyag ár korlátozására és annak következményeire gondolok

Jön a tavasz. Kezdődnek, kezdődnének a földeken a munkák.

Kérdés: hogyan, ha a vidéki kis kutak sorra bezárnak?

Egy hektár felszántásakor az MTZ 80-as – persze függ a talaj nedvességtartalmától, a traktor állapotától, a traktor vezető szakértelmétől – 28-30 liter gázolajat “eszik meg”. Nem sokkal fogyaszt kevesebbet, ha műtrágyát szór.

Ha Orbánnak valóban a megoldás lett volna a célja, – akkor a lengyelekhez hasonlóan – az áfát csökkentette volna.

De nem!

Így a benzin 480 forintos árából literenként 226,19 forint folyik be az államkasszába. 102,05 forint az áfa, 120 forint a jövedéki adó, továbbá az állami készletezést is megfizettetik, ami 4 forint 15 fillér.

Ezzel ez a kormány havi újabb 90 milliárd ellopható pénzhez jut, miközben százával teszi tönkre a magán kutakat, amelyek elsősorban a falvakat látják el. Ez azért is messzire visz, mert ha nem lesz üzemanyag, s elmarad a földek megművelése, az… az hova visz?

Nem ismerek olyan társadalmi rendszert, amely rendelettel kényszeríti a vállalkozókat arra, hogy ráfizetéssel vállalkozzanak!

Ez számomra azt jelenti, hogy Orbán arra játszik, hogy az utána következő kormányt, s ezzel a népet, – amelynek már érezhetően kezd elege lenni – totálisan ellehetetlenítse. Ő pedig – köszöni szépen – évszázadokra rendbe tette a családja és a barátai sorsát.”

Forrás

Kapcsolódó

Juszt László: Orbán a bukásra játszik

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

  • 2022.02.18 - 15:39
    Közvetlen hivatkozás

    Na, jol van Lacika! Gyere megsimogatom a buksidat, lasssuk be: nem lehet mindenki zseni! Meg te sem, hiaba erolkodsz. Persze, csacsisagokat sem kell(ene) szetszorni “minden” aron

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.