Juszt László: "Professzorok Haynau köre" - Városi Kurír

Sorting by

×

Juszt László: “Professzorok Haynau köre”

Náray-Szabó Gábor kémikus, a Professzorok Batthyány Körének elnöke azt mondta, “nem tartom helyesnek, ha valaki tüntet az ellen, akitől a forrásokat kapja.”

Hirdetés

Én meg nem értem!

Ezt most az akadémián dolgozóknak szánta vs kormány, vagy a kormánynak vs Unió?

A profeszor a kormányzati propagandáról is kifejtette egészen egyedi véleményét:

“Nem kell odafigyelni. A Batthyány Körben is vannak, akiket idegesít, őket arra buzdítom, hogy váltsanak csatornát, és ne olvassanak propagandát.”

A sorosozásról azt gondolja

„nem egy személy elleni akcióról van szó, hanem egy irányzatot egyetlen szóval jelölnek meg, és ez a legegyszerűbb. Én egyébként el tudom viselni, de sok embert ismerek, aki szerint sok. A téma a Batthyány Körben is fel szokott vetődni, de a sorosozás nem az értelmiségnek szól. Az értelmiség ne érezze magát idegesítve. Azt már lehet mondani, hogy a népet nem szabad butítani, de ez nem biztos, hogy teljesen igaz lenne.”

Ez utóbbi gondolatot csak úgy tudom lefordítani:

Kedves Professzor társaim a zsidózás ne idegesítsen titeket, azt a kormánypropaganda nem nektek szánja, hanem ennek a borzalmasan buta népnek.

2016-ban még így fogalmazott:

“A hatalmon levőknek, rokonaiknak és kegyeltjeiknek nem lenne szabad kiváltságokat élvezniük. Visszatetszést kelt az állampolgárokban a kormányzati tisztségek szaporodása, egyes nagyvállalkozók befolyásának növekedése és az olykor tetten érhető hatalmi arrogancia.”

Tört gerincű, megalkuvó, beszari vénemberek, akiket kilóra vett meg a diktatúra. A minimum, hogy a mártír miniszterelnök nevét ne piszkolják tovább, s válasszanak egy magukhoz méltót, mondjuk:

“Professzorok Haynau köre”.

Forrás

Ágyúra verébbel – MTA-ügyben megszólalt a Professzorok Batthyány Köre is

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.