Sorting by

×

Juszt László kemény felütéssel fejezte be az elmúlt hetet – Újabb saller Orbánnak

Orbán hazatalált! Kész, nincs tovább! Hosszú volt az út a liberalizmustól a szélső jobbig. Sokan maradtak le és ki azok, akik – óh mily naivitás! – elhitték, amiket a Fidesz megalakulásakor hirdetett: “Ruszkik haza! Térdre imához! Torgyánnal soha!”

Viszont becsületére legyen mondva:

már viszonylag az elején kimondta:

“Ne azt figyeljék, amit mondok, hanem azt, amit csinálok!”

És aki figyelt, az már legkésőbb 1998-ban tudta, hogy hova igyekszik: a korlátlan hatalomba. És korlátlan hatalom a demokráciákban nem létezik, csak és kizárólag a diktatúrákban.
Hónapok óta folynak a tárgyalások az európai szélső jobboldali, populista pártok között a közös frakcióról, de az teljesen világos, hogy egy ilyen frakció már csak a személyes ambíciók miatt sem jöhet létre. Nem beszélve a számtalan elvi (?) ellentétről.
Az most biztosnak látszik, hogy ezt Orbán bebukta. De nyilván nem nyugszik, amíg ki nem robbant valami visszavonhatatlant. És egy ilyen bolond világban mindenhez lehet partnert találni. Kezdetben Hitlert is lesajnálták…

S még valami. Mire is alapult a hatalma? Miket hangoztatva erősödött meg? A versailles-i békeszerződés igazságtalanságainak támadása (Trianon), zsidóellenes demagógia (Soros) és szerencse, azaz a 1929-es nagy gazdasági világválság(Covid)-fejeződik be Juszt László bejegyzése.

Háttér

A Varsóban kiadott záróközlemény szerint a részvevők elvetik az uniós jog önkényes alkalmazását, és kijelentik: teljes demokratikus legitimációjuk csak a szuverén államok intézményeinek van, az uniós szerveknek nincs, nekik szolgálniuk kell a nemzeti államokat. Csak így lehet megóvni az Uniót a válságoktól, és attól, hogy „önmagukat megválasztó elitek” próbálják kormányozni Európát. Az már korábban világossá vált, hogy egyelőre nem alakul új frakció az Európai Parlamentben. (Az Olasz Testvérek részéről Giorgia Meloni már november 17-én, a Liga részéről Matteo Salvini szerdán már közölte, hogy nem mennek el az egyeztetésre.) -írja a HVG.

(Kép:  MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Kapcsolódó

 

orbán

átver

Egy hozzászólás itt: “Juszt László kemény felütéssel fejezte be az elmúlt hetet – Újabb saller Orbánnak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.