Sorting by

×

Juszt László megfejtette, miért nem rendelte el az ügyészség Völner exállamtitkár előzetes letartóztatását!

Ahogy manapság, úgy a múltban sem volt kifizetődő dolog felkerülni Juszt László célszemélyeinek listájára. Ha valaki, vagy valami beküzdi magát a névsorba, biztos lehet afelől, hogy az egykori televíziós mindig rajta tartotta és tartja továbbra is a szemét és azonnal reagál, ahogy tette ezt most is a DK Völner-ügyben Polt Péterhez intézett kérdése kapcsán.

“Kérdést kapott Polt Péter a DK-tól: miért nem rendelte el az ügyészség Völner exállamtitkár előzetes letartóztatását?

Mint az közismert, az előzetesnek, amelyet az ügyészség javasol, 3 feltétele van a BTK 129. §-a szerint:

  • Először, ha fennáll a szökés, vagy az elrejtőzés esélye. Ez Völnernél lehetetlen, mert a főnöknek szüksége van rá a parlamenti szavazásoknál.
  • Másodszor, ha megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén okirat megsemmisítésével, meghamisításával vagy elrejtésével meghiúsítaná vagy veszélyeztetné a bizonyítást. Ezt sem teheti meg, mert ezt az ügyészség őt megelőzve teszi meg.
  • Harmadszor, ha már előkészített bűncselekményt vinne véghez, vagy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el. Erre sincsen esélye, mert a pénzeket már más útra irányította a “gazda”, akiről a behajtók már hűvösön levő főnöke volt szíves tájékoztatni a közvéleményt.

Így meg kell állapítani, hogy már a főügyésznek címzett kérdés is rosszindulatú volt.”

Kapcsolódó

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Juszt László megfejtette, miért nem rendelte el az ügyészség Völner exállamtitkár előzetes letartóztatását!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.