Persze lehetne azt is gondolni/írni róla, virtigli pojáca. Én nem ragadtatom magam ennyire el, hogy is merném balga halandóként, pór zsellérként. Ezért maradjunk annyiban, hogy a képekről, és az azon szereplő, minimum a királyi család tagjának látszó, fess úrról mindenki azt gondol, amit éppen akar. Én is.

Én, momentán elég randákat gondolok

A képeken különben teljesen átlagos, manapság az uralkodói réteg, – régen még Fidesznek hívtuk őket, de az régen volt, mikor még úgy tűnt, hogy a különben múló hatalomból származtatott agybaj, konzervatív, gyógyszeres kezeléssel is kordában tartható. Tévedtünk. Szerintem nem csak egy ország járt így, de egész Európa is. Sorry! – szóval a képeken a tök aranyos kutyák mellett pózoló, láthatóan önmagával, a helyzettel, a világgal rém elégedett (mondjuk, a világgal pont nem. Ezeknek mindenki hülye, csak ők a helikopter.) úriember nem más, mint a Soros-ösztöndíjas – 23 millió forint baszki! Ennyit nyalt be Gyuri bácsitól. 23 000 000, hogy most telepofával sorosozzon. – K. Zoltán tekintetes úr, született Kovács Zoltán, debrecenieknek csak kázé.

- Hirdetés -

K. Zoltán teljesen átlagos debreceni képviselőként

nyomkodta az igen gombot tudatlanul, az inkább átlagot rontó, mint javító Kósa Lajos nevével fémjelzett debreceni Fidesz frakcióban hosszú évekig, mígnem Isten – a gyengébb fantáziával bíróknak jelzem, ez a Kedves Vezető mozgalmi neve – ujja rá nem mutatott:

belőled meg legyen kommunikációért felelős államtitkár.

Az lett!

Gondolom ő volt az, aki egy perc alatt a legtöbbször hibátlanul el tudta hadarni a Soros nevet bő nyállal, nem tudom, de nem lehetett magas a mérce. Márpedig akire Isten – a K. Vezető, mondom! – rábök, az hiába egy senki, abból VALAKI lesz. A debreceni királyi tv vezetőjéből például Los-Angeles-i főkonzul lett. Mondjuk angolul pont nem tudott. És? Mi számít?

Barom egy helyzet, mert nálunk, pontosítok: NÁLUK, mordorföldön, így lehet hirtelen az átlagos halandóból főúr, hűbérúr, vagy akár egy faluszéli mekkmesterből – gázszerelőnek azért nem mondanám, mert ahhoz több kell agyilag, mint emberünknek összejött – a világ legokosabb, és egyben rövidesen a leggazdagabb embere.

Szóval K. Zoltán őfőméltósága

– akivel több romantikus évet sikerült egy közgyűlésben lehúzzak, de ez az én egyéni szoc. problémám hadd maradjon – láthatóan végtelen szenzitivitással simul bele környezetébe. Tehetségesen sorosozik, szervilis módon lesi istene-főnöke-gazdája minden rezdülését, küldi el a fenébe, ha kell, – és egyre többször kell – alpári stílusba külföldi, mértékadó konzervatív lapok vezető elemzőit, egyfajta NER-országimázs keretein belül.

Mondhatni, K. Zoltán, fajtája tipikus egyede

Ami a szomorú, hogy mindez számára is teljesen természetes. Már ő is, aki pedig akár még normális is maradhatott volna, elhiszi magáról, hogy a talmi, illékony hatalom, az általuk vágyott, de valójában nem létező mordorföldi kasztrendszer, ez az egész bokacsattogtatós őrültség, ami a zuhanó Orbán-érát jellemzi, az a valóság.

Ő is, mint a többi szerencsétlen, magára aggat mindent, lassan úgy néznek ki, mint valami piszokdrága, csiricsáré karácsonyfa, hátha azzal is sikerül bizonyítani ország-világ előtt önnön nagyságukat. Tudom, pénz nem számít, az van rogyásig.
De, és ezzel (is), valahogy a normalitás, a józanság tűnt el az ő világukból.

Hogy nem öltözök be huszárnak, mint Rogánék,

és nem vásárolom fel a legdrágább, milliós vadászgöncöket, rángatom magamra, állítok oda kutyákat, markolok sólymot, lófütty tudja még mit nem, majd vigyorgok, mint majom a köszörűkövön, fotóztatom magam az annyira ropogósan új cuccokban, hogy tán még az árcédula is látszik, mert azzal nem felsőbbrendűnek látszom, csupán szánalmas pojácának!

Aggathattok magatokra bármit, azok vagytok Kázé!

3 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét