Kaleta ügyvédje kilép a szexuálisan bántalmazott gyerekeket segítő egyesületből

Mint arról beszámoltunk, a Kaleta Gábort védő ügyvéd, Mester Csaba többek között tagja a Fehér Liliom Egyesületnek, ami arra hivatott, hogy a szexuális abúzust átélt gyerekeket segítse.

Kilép, a szentem…..

A 19 ezer pedofil kép birtoklásával lebukott, állomáshelyéről, Peruból hazahozott volt nagykövetet a hatályos magyar törvények és az ügyész indítványa alapján első fokon 1 év, 2,5 évre felfüggesztett szabadságvesztésre és 540 ezer forint pénzbírságra, vagyis ha úgy tetszik, képenként 27,5 perc felfüggesztett börtönre és 28,5 forint pénzbírságra ítélte. Az ügyészség elfogadta az ítéletet, de az nem emelkedhet jogerőre, mert a bíróságon mindent beismerő Kaleta Gábor, aki arról beszélt, hogy mélyen vallásos emberként óriási lelkiismeret-furdalása van, fellebbezett a tettestársaiéhoz képest meglehetősen enyhe ítélet ellen.

Tényleg, nincs kivetnivaló?

Kaleta ügyvédje, Mester Csaba épp egy olyan civil szervezetnek, a Fehér Liliom Egyesületnek a tagja, ami a szexuális abúzust átélt gyerekeket segíti. A HVG azt írja,

Mester már bejelentette, hogy kilép a szervezetből,

pedig az egyesület vezetője, Kugler Gyöngyi klinikai szakpszichológus a lapnak azt mondta,

semmi kivetnivaló nincs abban, hogy az abuzált gyerekeket segítő alapítvány egyik munkatársa gyerekpornó miatti ügyben az elkövető védőjeként is eljár.

Tóth Vera

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük