Kálmán László: a bojkottot szőröstül-bőröstül, médiástul, parlamentestül kb. 2011-ben kellett volna meghozni, ma már másodrendű frissességű

Magyarországon nem divat az elvi, elvszerű politizálás. (Lehet, hogy máshol sem, nem tudom.) Vegyük csak például az SZDSZ szomorú történetét, ők egy ponton elhatározták, hogy nem lesznek elvszerűek, és aztán példás következetességgel ezt folytatták.

Nem tudom, hogy voltak-e méréseik,

amik ezt a döntést alátámasztották, a végeredmény mindenesetre nem igazolta őket (sőt, a közbülső eredmények sem). A mostani ellenzék meg már 10 éve nem politizál elvszerűen, mintha a Fidesz totálisan elvtelen politikájáról akarnának példát venni, talán azt hiszik, hogy ez a siker kulcsa. Mindenesetre a Hír-TV bojkottjának gondolata nekem szintén ebbe a vonulatba illik bele.

Miért pont most, miért pont őket?

Mintha ugyan eddig nem lett volna egészen kézzelfogható a fasiszták és nácik mentegetése minden fronton, de különösen az ál-független, “kereskedelmi” Fidesz-médiában. Sőt, már az első Fidesz-kormány alatt is ugyanez volt, emlékezzünk csak vissza, amikor Orbán megvédte a Demokratát, pont egy ilyen kitörés-napi lapszám miatt.

Pikó András most azt mondta, hogy a bojkott élő műsorokra nem vonatkozik, ez teljesen rendben is van, de ezt is miért pont most, és ennek mi köze a nácik mentegetéséhez? Én ismerek olyat (nem politikust), aki már 2010 óta, amikor egyszer volt egy rossz tapasztalata, csak élő műsorban hajlandó a Fidesz-médiában szerepelni (mondjuk azóta nem is nagyon hívták, ha jól tudom).

Ezt a döntést, a bojkottot,

szőröstül-bőröstül, médiástul, parlamentestül kb. 2011-ben kellett volna meghozni, ma már másodrendű frissességű, hatástalan, sőt kontraproduktív, és ha csak két polgármesterre terjed ki, akkor még gyenge is.

Forrás

Háttér

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) közleményben hívta fel Karácsony Gergely főpolgármester és Pikó András nyolcadik kerületi polgármester figyelmét, hogy nem bojkottálhatják a médiát. Levelük szerint Karácsony Gergely és Pikó András akkor sem választhatja meg, hogy kikhez szól és kikhez nem, ha egyébként a kormányzat részéről már ez számít sajnos megszokottnak.

“Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Pikó András VIII. kerületi polgármester sem nyilatkozik a Hír TV-nek addig, amíg a csatorna bocsánatot nem kér a „becsületnapi” eseményekről szóló szégyenteljes riportjáért. A bojkottban Karácsony helyettesei, és a Főpolgármesteri Hivatal apparátusa is részt vesznek. Bár a riport miatti felháborodásukkal egyetértünk, mégis vitatjuk a főváros, illetve Józsefváros vezetőinek döntését, amit levélben tudattunk velük”

– írták a jogvédők.

Pikó István polgármester nem bojkottálja a Hír Tv-t. Eddig csak élőben volt hajlandó nyilatkozni a tévécsatornának, azonban a február hatodikai neonáci tüntetésről szóló, még a kormánypárti médiában is kiugróan minősíthetetlen tudósítását követően erre már nem hajlandó

– nyilatkozta a Magyar Hangnak Békési Zsuzsanna, a polgármester sajtófőnöke.

Azonban sajtótájékoztatóinkra továbbra is meghívjuk őket, sajtóanyagainkat eljuttatjuk hozzájuk, tehát valóban nincs szó bojkottról.

Az Azonnali.hu megkeresésére a főpolgármesteri hivatal a következő választ adta:

„Természetesen a hivatal, ahogy eddig is, minden információkérésnek eleget tesz, tájékoztatási kötelezettségét betartja, a bojkott a televíziós szereplésekre vonatkozik és fennmarad addig, amíg a Hír TV nem kér bocsánatot nácimosdató riportjáért.”

Egy hozzászólás itt: “Kálmán László: a bojkottot szőröstül-bőröstül, médiástul, parlamentestül kb. 2011-ben kellett volna meghozni, ma már másodrendű frissességű

  • 2020.02.19 - 09:31
    Közvetlen hivatkozás

    Sajnos a történelmi tapasztalatok azt mutatják, hogy az elvi politizálás utóbb inkább átverésnek, horribile dictu önbecsapásnak, önámításnak bizonyul. Asimov második alapítványa is inkább csak a biztonság óhajtását tükrözi, a valóság inkább csak az elsőhöz hasonlatos, a maga fordulataival, amelyhez alkalmazkodva jobban “ki lehet jönni” a rossz “helyzetekből” is.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük