Kálmán Olga: lényegében húsz éve az a téma, amit a Fidesz akar

Kálmán Olgával a tőle megszokott őszinteséggel beszélt Simicskáról és Orbánról, messiásságról és megbocsátásról, kaotikus ellenzékről és egy csokor konteóról. Szemlénkben igyekezetünk a beszélgetés legérdekesebbnek gondolt részeit kiemelni olvasóinknak.

Ezért nem lettem jelölt….

Esetleges politikai szerepvállalásáról az újságíró elmondta, nem tervezi, hogy szakmát változtatna, a hivatását szeretné gyakorolni. Szóba került, hogy az Idea intézet közvélemény – kutatása szerint baloldali szavazók szívesen látnák főpolgármester – jelöltként:

“Elárulom, miért nem fordult meg a fejemben, hogy pályázzak a főpolgármester-jelöltségre: mert nagyon komolyan gondolom a politikát. Mi is történne? Kampányban nyilván el kell mondani, milyen pocsék itt a köztisztaság, az úthálózat, a tömegközlekedés, az egészségügyi ellátás és az oktatás. De ha netán megválasztanak, eltelik fél év, s megint ki kell állni. Akkor mit mondhatok? Hát továbbra is azt, hogy pocsék a köztisztaság, az úthálózat, a tömegközlekedés, az egészségügyi ellátás meg az oktatás.”

Politikai messiásnak túl őszinte vagyok

Hangsúlyozta, számára feloldhatatlan ellentmondás, miközben az emberek talán bíznának benne, ő nem bízik abban, hogy Fidesz-kormány alatt ellenzéki vezetéssel fejlődhet egy település:

“Ráadásul komoly a sansz, hogy egy esetleges ellenzéki főpolgármestert még egy kátyú betömésében is meggátol majd a saját kormánypárti testülete. Én viszont kizárólag úgy szeretek belefogni bármibe is, hogy reális esélyét látom a megvalósulásnak. Magammal szemben lennék borzasztóan elégedetlen és csalódott, ha nem tudnám azt cselekedni, amit szeretnék.” /….. / “Politikai messiásnak túl őszinte vagyok. Ami a szívemen, az a számon: engem aztán egyetlen kormány egyetlen titkosszolgálata se hallgasson le, fölösleges közpénzkidobás, privátban sem mondok mást, mint adásban. A politikusi léthez más típusú személyiség szükséges.”

A beszélgetés talán legérdekesebb része, mikor Simicska Lajosról és a Hír Televíziós időszakáról mondta el a maga változatát Kálmán Olga. Emlékszünk, a G-naptól a tavalyi országgyűlési választásig egyre inkább Simicskában látta a messiást a nem fideszes világ. Kálmán és más, úgymond ballib arcok leigazolása különösen növelte Simicska legitimitását az ellenzéki oldalon:

“Van egy ilyen olvasata a történteknek. A műsorom vendégei közül rengeteg ellenzéki politikus kérdezett rá interjú után, hogy „Olga, mit tud, mikor dobja le Simicska az atombombát?”. Annyit feleltem: ha lesz bomba, mindannyiunknak fel fog tűnni a villanás.”

“…nincs atombomba, csak petárdák…”

Így igaz, sokan várták az ellenzéki oldalon, hogy Simicska a tavalyi választási kampányban tartogat egy valami nagyot szóló ügyet, úgymond “atombombát”. Érdekes, mit válaszolt arra a kérdésre az egykori televíziós, mikor jött rá, nincs itt semmiféle atombomba, csak petárdák:

“Április nyolcadikán este tizenegy órakor.”

Mindenki azt kapta, amit megérdemelt

Hangsúlyozta, a szakmában bízott, amikor aláírt Simicskának :

“És abban a másfél évben tényleg lehetett jó műsort csinálni, lehetett őszintén kérdezni. Nekem aztán soha nem szólt le Simicska, se más, hogy ezt vagy azt kéne behívni, valakivel így vagy úgy kéne viselkedni. Elég volt neki, hogy újságírómunkát végeztünk.” /…..” Nem igaz, hogy toltuk a Jobbik szekerét. És az sem igaz, hogy ész nélkül ütöttük Orbán Viktort. Mindenki azt kapta, amit megérdemelt.”

Kálmán Olga ma sem tesz mást, mint kérdez, méghozzá ötöt!

“… nem nyilatkozom, mert a maga főnöke meg az én főnököm összeveszett!”

Az ATV nagy előnye volt szerinte, hogy oda hozzá is, meg utána is bejártak a fideszesek, igaz, rendre ugyanaz a pár arc. A Hír Tv-t viszont a G-naptól bojkott sújtotta.

„Ami végtelenül igazságtalan, mert ha két pasi összeveszett, az legyen a magánügyük, s ne százezrek lássák kárát. Hát hogy néz az ki, hogy aki Hír Tv-ből tájékozódik, annak Orbán fityiszt mutatva üzeni, hogy bibibí, hozzád nem szólok?! Balog Zoltán egyenesen azt mondta a riporterünknek, hogy „maguknak nem nyilatkozom, mert a maga főnöke meg az én főnököm összeveszett”

Újra munkavállaló lesz Kálmán Olga!

A konteó konteója

Elmondta, hogy a Hír Tv fideszes visszafoglalása körül, vagy utána nem találkozott Simicskával. Tudtával a tévé szakmai vezetésének tagjai sem látták a volt tulajdonost. Nem tudja, miért csinálta az egész háborút a volt fideszes pénztárnok, arról sem tud, hogy a sajtó elvétele mellett miért adta oda vagy vissza Simicska Orbánnak az egyéb vállalkozásait. Szóba került az is, van az az összeesküvés-elmélet, hogy Orbán és Simicska csak eljátszotta a balhét. A cél egyrészt az volt—mondják–, hogy a zűrös múltú Simicskát leválasszák a Fideszről, s egyúttal csapdát állítsanak a Jobbiknak:

“Na, ez meg már a konteó konteója. Viszont érdekes. Magam is ott tartok, mint kábé 2016 decemberében: a fél karomat adnám egy Simicska-interjúért. Lenne hozzá úgy ötezer kérdésem.” /……./ “Például az, hogy kik voltak jelen az utolsó tárgyaláson közte és a Fidesz között. Vagy csupán egy valakivel beszélt át mindent? Nem lennék meglepve.”

Kitért arra is, hogy az ellenzék réges-rég rettenetes kommunikációs csapdában vergődik, ugyanis Orbán bravúrosan tematizálja a közéletet:

“Így megy ez 1998 óta, amikor egyszer csak kiderült, hogy titkosszolgálati eszközökkel megfigyelték Deutsch Tamás édesanyját. Lett hatalmas, fideszes parlamenti vizsgálóbizottság, hónapokig tele volt vele a sajtó, és persze az jött ki eredményül, hogy tényleg volt rettenetes megfigyelés, de az erről szóló jelentés titkos. Olyannyira, hogy a fideszes bizottsági elnök az asztalon felejtette az ezt tartalmazó dossziét, mert rohant aerobicedzésre. Szóval lényegében húsz éve az a téma, amit a Fidesz akar.”

Forrás

Kálmán Olga: Ha már tájékoztatunk, tájékoztassunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük