Kálmán Olga: megkérdeztem Orbán Viktort.... - Városi Kurír

Sorting by

×

Kálmán Olga: megkérdeztem Orbán Viktort….

Kinek a meghívására és miért lehetett jelen Mészáros Lőrinc az Ön miniszterelnöki eskütételén? – kérdezte  többek között Orbán Viktortól a DK-s Kálmán Olga eltérően a tőle megszokottól, írásban. Ahogy Ön nem kapott választ, úgy Ő sem, vagyis kapott, de amolyan “boldog karácsonyosat”.

Hirdetés

A slepp….

Az Orbánnak címzett kérdésben kifejtette, érthető, hogy Mészáros Lőrinc és felesége a választást „a vendégek páholyából figyelve, annak eredménye fölötti kitörő örömének adott kifejezést”, másrészt viszont szerinte feltűnő, hogy miközben aznap a meghívott vendégek csak külön engedéllyel léphettek be az épületbe, egyáltalán jelen voltak. A DK-s politikus hét kérdést tett fel a miniszterelnöknek

  • 1. Kinek a vendégeként lehetett jelen Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea a miniszterelnök-választáson és a miniszterelnöki eskütételen?
  • 2. Mi indokolta a házaspár meghívását?
  • 3. A fentebb ismertetett adatok fényében nem érzi-e aggályosnak Mészáros úr önhöz és kormányához fűződő amúgy is közismerten bizalmas kapcsolata ilyen módon történő külön hangsúlyozását?
  • 4. Egyáltalán mit keres egy közjogi eseményen a legtöbb állami megbízást és közpénzt elnyelő vállalkozó?
  • 5. Nem feltételezhető-e, hogy e gesztus az Európai Bizottság számára azt az üzenetet közvetíti, hogy a magyar kormánynak nem áll szándékában az uniós források kifogásolt kezelésében és elosztásában bármiféle változtatást végrehajtani?
  • 6. Remélhető-e, hogy az effajta üzenet segíti a megindított eljárás mielőbbi és minél kedvezőbb kimenetelű lezárását, hogy a költségvetés hozzájuthasson azokhoz az uniós forrásokhoz, amelyeket a jelenlegi kétségbeejtő helyzetben nélkülözni kénytelen?

Dömötör volt Orbán és Rogán “magyar hangja”

A kérdésekre nem Orbán Viktor válaszolt, helyette Dömötör Csaba, a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára tette ezt meg, a miniszter megbízásából. Az eskütételen és az ahhoz kapcsolódó rendezvényeken a hagyományoknak megfelelően meghívott vendégek széles köre vett részt. Furcsának találta, hogy miközben Kálmán Olga

„kiemelt érdeklődést mutat a meghívotti kör iránt, megválasztott képviselőként nem tartotta fontosnak a részvételt, mint ahogy képviselőtársaival más parlamenti eseményeken sem vesznek részt, beleértve a viták jelentős részét is.”

Ezt méltatlan hozzáállásnak nevezte azok után, hogy néhány hete parlamenti munkavégzéshez kérték választóik bizalmát.

Az államtitkár azt is közölte, hogy Kálmán Olga sugalmazásával ellentétben az uniós forrásokkal kapcsolatos viták nincsenek összefüggésben a miniszterelnöki eskütétellel.

„Álláspontunk szerint az uniós források járnak Magyarországnak. Azért dolgozunk, hogy maradéktalanul megérkezzenek, és a jövőben is jól szolgálják az ország gyarapodását”

Kálmán-olvasat

“A törvénytelen kormány szerint teljesen rendben van az, ha a legnagyobb állami megrendeléseken multimilliárdossá gazdagodó oligarchák mind meghívást kapnak a parlamentbe, hogy tapsolhassanak a kenyéradó gazdájuk újraválasztási ceremóniáján. Mert ez a hagyomány. Aha. Máshol meg az a hagyomány, hogy a gazdasági élet és a politika szereplői minimum távolságot tartanak egymástól. Izgalommal várom mikor kap meghívást Mészáros a kormányülésekre. Vagy lehet, hogy már ez is rég hagyomány?”

-fűzte a fentiekhez a DK-s politikus.

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.