Kaltenbach és Császy Zsolt igazsága avagy mikor gyúlnak fel a máglyák?!

Kaltenbach Jenő országosan ismert jogtudós, volt ombudsman a héten bejelentette, hogy kilép a magát ellenzéki pártnak gondoló Párbeszédből. Velem együtt többször felemelte a szavát az értelmetlen, logikátlan, ténybeli alapokkal alá nem támasztó és káros Gyurcsányozás, a fideszes fekete mágia ellen. Ami miatt most nyilvános dorgálást is kapott egy hozzá képest nímand pártársától, Béres Andrástól.

Ez volt az utolsó csepp a pohárban Kaltenbach számára

Szó szerint nem lett kimondva, de lényegét tekintve szinte árulónak lett minősítve, aki rossz úton jár. Nem követi a helyes fő irányvonalat, amibe nem fér bele a Gyurcsány melletti esetleges kiállás.

Pedig Kaltenbach sose volt árulója a Párbeszédnek és nem is gyurcsányista. De mer önállóan és tisztességesen gondolkodni. Látta, hova vezetett az előválasztáson, majd a tényleges választáson ez a magatartás és ezért ezt céltalannak valamint tisztességtelennek is tartotta.

Jenő sok vonatkozásban eszmei társam, barátom és talán ő sem szégyell engem. Legalább is ezt remélem! (Jenő! Egy kis indiszkréciót ezért most megengedek magamanak abban bízva, hogy nem haragszol meg rám miatta!) A választási jelöltállítások idején beszéltünk telefonon és kifogásoltam helytelennek tartva egy párttársa magatartását. Jenő maximálisan kiállt mellette. Azt mondta-

”Zoli, ez a politika. A Párbeszéd érdeke ezt kívánta, ezt neked is tudomásul kell venned!”

De ezen nem vesztünk össze, tiszteletben tartjuk egymás véleményét.

Szóval ezzel a kilépéssel nem Kaltenbach vesztett, hanem a Párbeszéd

Maximálisan támogatta a saját pártját és kiállt érte még magánbeszélgetésünk során is. Jenő is azt gondolja, amit én. Le is írtuk már sokszor. Lehetnek érdekek. Lehetnek célok. De ahogy Orbán kapcsán sokszor kifejettünk, a cél nem szentesíti az eszközt. Az erkölcs, a tisztesség, a normalitás nem tehető félre semmilyen cél érdekében. Ha ez a szempont alulmarad, akkor oda jutunk, ahova Orbán és a Fidesz. Akik ordították már, hogy “Térdre csuhások!” Most pedig a lopott közpénzből gazdagítják a nekik behódoló egyházakat, hogy szavazókat hozzanak nekik Jézus nevében, rá hivatkozva! Pedig Jézus kiűzte a kufárokat a templomból! Az igazi hit nem pénz kérdése.

Szóval Jenő többre tartja a tisztséget, az erkölcsöt minden hatalomnál és pártérdeknél

Ezért ha kell, saját pártjával szemben is kiállt. Nem véletlen, hiszen Jenő jogász. Kiváló jogász. Ő megtanulta a római jog alapelveit és ezek szerint igyekszik élni. Ezek így szólnak:

Honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere! Vagyis: Tisztességesen élni, mást nem bántani és mindenkinek megadni a magáét!

Nem kell azt, hinni, hogy Kaltenbach vagy akár én erkölcsi tótumfaktumnak tekintjük magunkat, aki tévedhetetlen és hibátlan. Nem. Én is sok hibát vétettem már akár a magánéletben, akár a munkámban. De az Orbán rendszer a maffia tudatos kiépítéséről, az állam, a társadalom minden részének szándékos leuralásáról szól. Arról, hogy a jog eszközeit felhasználva mindent és mindenkit a lopás szolgálatába állítanak. Aki nem áll be a sorba, az szegény lesz, jobb esetben kiátkozzák vagy rosszabb esetben megy a sittre. Mindezt a saját mérhetetlen és erkölcstelen hatalmuk, gazdagodásuk érdekében teszik.

Orbánnak nincsenek elvei

Egyetlen elve van. Az ő isteni, mindenek feletti hatalma. De van aki a tisztességet, az igaz barátságot, ez erkölcsi elvek megtartását fontosabbnak tartja mindennél. Ilyen ember például a méltatlanul keveset emlegetett Császy Zsolt is. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. igazgatóhelyettese volt. Ő szintén jogász, aki megtanulta a római jog alapelveit és azok szerint kívánt élni. Gyurcsány miniszterelnöksége idején kezdődött a sukorói beruházás ügye. Ezután a Fidesz hatalomra került, Császyt büntetőeljárás alá vonták több ügyben is. Le is lett tartóztatva.

Állítása szerint, amit több bizonyíték is elfogadhatóvá tesz, már a nyomozás során felajánlották neki, ha hamis terhelő vallomást tesz Gyurcsányra, akkor azonnal kiengedik.

Nem tört meg. Az erkölcsöt, a tisztességet többre tartotta. Végül elítélték és börtönbe került, noha pl. a másodfokú bíróság ártatlannak találta és felmentette a vádak alól. Elvesztette a karrierjét, az élete és szabadsága jó részét. De nem volt hajlandó megtörni, hazudni. A tisztességes szándékú, a római jog alapelveit megtartani akaró jogászok nevében most nyilvánosan fejet hajtok előtte!!!

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!

Ez a magatartás nem ismeretlen a történelemben

Giordano Bruno olasz tudós kimondta, hogy nem a Nap forog a Föld körül, hanem fordítva. Ezzel megdöntötte a katolikus egyház által hirdetett világrendet, miszerint a Föld a mindenség központja, amit Isten teremtett. Felette a Mennyország, alatta a Pokol. Ez az ideológia szolgált alapul arra, hogy a világ úgy jó, ahogy van, a szegény maradjon szegény, a papok, a földesurak pedig legyenek hatalmasok és gazdagok, mert ez Isten rendelése. Veszélyes volt ezért az egyház és az uralkodók számára. El kellett pusztítani!!! Rómába csalták és 1600-ban a Campo de Fiori terén elégették. Mielőtt fellépett a máglyára, azt mondta bíráinak:

”Nagyobb a Ti félelmetek amikor ítéletet hoztok ellenem, mint az enyém, amikor elviselem azt!”

Azért, hogy ne tudjon szólni a kivégzés során a tömeghez, kivágták a nyelvét. Aztán felgyúltak a lángok… A mai Magyarországon minden állami szervezet a Fidesznek nevezett uralkodó osztály érdekeit szolgálja, akárcsak Giordano Bruno idején Itáliában. Az ő kizárólagos hatalmuk, mérhetetlen lopásuk, gazdagodásuk az egyetlen államcél.

Aki ellenünk szól, az egyelőre szellemi és erkölcsi értelemben máglyára kerül,

legyen az Gyurcsány, Kaltenbach vagy Császy. Azok az ellenzékiek pedig, akik 12 év Fidesz után Gyurcsányoznak, a rendszer szolgái. Nem látják vagy nem akarják látni a valóságot. Ezt kellene végre felfogni!

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss!