Ha hazánkban a jog uralkodna, akkor a gyengéket, kiszolgáltatottakat védené a hatalmasokkal szemben. Ezzel szemben itt a jogot fordítva alkalmazzák, az a hatalmasok eszköze akaratuk érvényesítésére. Többek között erről is beszélt Kaltenbach Jenő, volt kisebbségi ombudsman, a Magyar Hangnak adott interjújában.


Magyarországon ma sokkal inkább a tisztességesek és tisztességtelenek között húzódik a választóvonal

Sok jobb-és baloldali embert ismer, aki tisztességes, és nagyon sok olyat, aki meg nem. Az uralkodó osztály legnagyobb részét nem tartja annak:

“A kormányváltás elengedhetetlen ahhoz, hogy itt valami történjen, mert amíg a mostaniak bitorolják a hatalmat, addig itt nem lesz kilábalás. Minden tisztességes, józan gondolkodású embernek látnia kell, hogy milyen lelki, szellemi, morális károkat okoznak az országnak.

Egy egész generáció nő fel abban a szellemben, hogy itt csak csalással, hazug közélettel lehet érvényesülni. Nézze meg a Fidesz ifjú titánokból álló táborát, hány olyan figura van ott, aki bármire képes.

Az, hogy egy hírhamisítóból tévéelnök lehet, csak a banánköztársaságokban vagy a legsötétebb diktatúrákban fordul elő, nem Európa közepén.”

Minden egyes hatalmi ágnak az alkotmány szellemében kellene működnie. Csak itt nem így működnek, nap mint nap látható. Példának hozta fel azt, ami a közszolgálati televízióban történt egyes képviselőkkel:

“Hát ez botrány. Az, hogy a rendőrség tétlenül nézi, hogy bűncselekmény történik, hogy hivatalos személy elleni erőszakot követnek el, hogy nem engedik a mentőket a sérülthöz. Ez hihetetlen. Ez állam az államban. Amikor az úgynevezett biztonsági őrök bűncselekményt követnek el a rendőrség szeme láttára. És akkor képes azt nyilatkozni a Belügyminisztérium képviselője, hogy a rendőrségnek nem volt lehetősége intézkedni.

Nem tudom, hogy mit feltételezzek: Pintér Sándor nem ismeri a rendőrségi törvényt, nem ismeri az alaptörvényt vagy a képviselők jogállásáról szóló törvényt? “

Magyar György: Az ügyészség tényleg nem ismeri a magyar jogot?

Ma már nem lehet Magyarországgal kapcsolatban demokráciáról beszélni.

Egyetért Magyar Bálint állításával, maffiaállamnak tartja, az itt kialakult helyzetet. Ami az országban kialakult, annak az égvilágon semmi köze nincs a demokráciához:

“Németországban is volt választás a fasizmus idején. A választás önmagában nem jelent semmit. Ahhoz, hogy egy választás a demokrácia részének legyen tekinthető, meg kell felelnie bizonyos kritériumoknak. Itt a választás sem szabad, sem tisztességes nem volt.” /……../

Az Országgyűlés nem ellenőrzi a végrehajtó hatalmat, ez éppenséggel fordítva van. A kormány, a végrehajtó hatalom irányítja az Országgyűlés, a törvényhozó testület kétharmadát.”

Havi 68 ezer forintba kerülhet egy átlagos magyar keresőnek a maffiaállam

Az Európai Unió olyan, mint egy nagy óceánjáró,

borzasztóan nehezen, lassan és körülményesen fordul:

“Most úgy tűnik, már nekik is szemet szúrt ez a dolog. Az Európai Parlament úgy döntött, hogy a következő, 2021-től 2027-ig terjedő költségvetési ciklusban szigorú, jogállamisági és egyéb feltételekhez köti a költségvetési támogatások megítélését, a folyósítást aztán fel is lehet majd függeszteni, el is lehet majd vonni a támogatást a szabályokat be nem tartó tagállamoktól.”

Fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a magyar választók tömegei még mindig nem ismerték fel, hogy a jogállamiság mennyire fontos alapérték a számukra:

“Azt hiszik, hogy az valami elvont dolog, ami őket nem nagyon érdekli. Orbánék el is követnek mindent annak érdekében, hogy a jogállamiság-tudat ne alakuljon ki az emberekben. Sőt, ellenkezőleg: Magyarországon korábban is, mindig is piszkos kis alkuk döntötték el, kinek mi lesz a sorsa. /……../

Mert ha hazánkban a jog uralkodna, akkor az a gyengéket, a kiszolgáltatottakat védené a hatalmasokkal szemben. Ezzel szemben itt a jogot fordítva alkalmazzák, a jog a hatalmasok eszköze az akaratuk érvényesítésére a gyengébbekkel szemben.”

A folytatásban: “Szükség lenne Magyarországon is antikorrupciós ügyészségre!”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét