Szükség lenne Magyarországon is antikorrupciós ügyészségre

Készítettek erre korábban egy tervezetet, többek között arra gondoltak, hogy a mai mutyiszerű, lopásra lehetőséget teremtő, korrupció gyanújával körbelengett ügyeket fel lehessen göngyölíteni, és a későbbiekben megakadályozni:


“Természetesen a tavalyi évnek Mészáros Lőrinc és családtagjainak a cégei a legnagyobb haszonélvezői, a közbeszerzési tendereken nettó 265 milliárd forintnyi megbízást nyertek el, amelynek 93 százaléka volt uniós pénz.

Pontosan tetten érhető, hogyan csapolja meg Orbán köre, az Orbán-rezsim—illetőleg a család, mivel 2018 a családok éve volt, mint tudjuk- azokat a pénzeket, amelyeket más célra kellene fordítani.

Mert ezen uniós források biztosításával az EU a magyar lakosságon akart segíteni, a magyarok felzárkóztatása volt a cél. De a magyar kormány nem erre használja fel, hanem Orbánék körének hizlalására költi a pénzt.”

Úgy gondolja, ha semmi más nem érdekelné, illetve semmi más nem érné el az emberek ingerküszöbét, akkor pontosan a Simicska -ügy az, ami a napnál világosabban bizonyítja, hogy itt nem jól mennek a dolgok:

“Ameddig Simicska haver volt, addig ő kaszált. Egy idő után Orbán úgy gondolta, hogy már túlságosan sokat is, és túlságosan el is hatalmasodott, mivel Simicska Lajosnak –Mészáros Lőrinccel ellentétben–voltak politikai ambíciói és célja is.

Szerintem emiatt megorrolt rá Orbán, és Simicska azonnal ki is került a kedvezményezettek közül. Ez az ügy világosan mutatja, hogy itt nem a teljesítmény, nem a minőség, nem a tudás számít, hanem kizárólag a főnökhöz való viszony.”

/A teljes interjú elolvasható a Magyar Hang, 2019 évi 5. számában/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét