Kaltenbach Jenő: A hülyülés zavartalanul folyik…..

“A magyarok annyit adtak a világnak amire egyetlen más ország sem volt képes.” Egy tudósítás szerint ezt a Szegedi Egyetem rektorhelyettese mondta Latorczai államtitkárral folytatott megbeszélése során.

Most hagyjuk azt az apróságot,

hogy a mondatban keveredik a lakosság meg az ország, bár egy rektorhelyettes tudhatna magyarul. A baj azonban a tartalommal a nagyobb. Ilyen semmitmondó, alapvetően értelmetlen kijelentést bármely ország bármely üresfejű, nacionalista, hatásvadász politikusa tehetne.

Volt is rá példa bőven Európa egyes gyászos korszakaiban, de hogy ilyesmit a tudomány embere miért mond, az számomra megfejthetetlen.

Hacsak nem arról van szó, hogy kormányzati támogatásra nem a tudományos érték, a teljesítmény számíthat, hanem kizárólag a hazaffyas elkötelezettség.

“A gazember utolsó mentsvára a hazafiság….”

Hogy miért pont ezt a példát teszem szóvá a sok közül?

Mert elszomorít, hogy egykori alma materem, ahol hallgatóként és oktatóként több mint 40 évet töltöttem ilyen szomorú, megalázó gesztusokra kényszerül.

Remélem legalábbis hogy ez kényszer és a gerinc nem önként bicsaklott meg. (Ha van a kornak előnye, akkor nekem most az, hogy ebben legalább màr nem kell szerepet vállalnom.)

Új magyar népmesék készülnek NER-szájízre – óvodások, hazafiságra fel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük