BanánköztársaságKiemelt hírek

Kaltenbach Jenő: Európa minden kutatójának, aki bírálta a magyar felhatalmazási törvényt! Tekintsék a levélnek a ránk vonatkozó részét semmisnek….

kaltenbach-jeno

Személyes hangú leveleket írt Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációs államtitkárunk a magyar nép nevében, amiben kifogásolja és bocsánatkérésre szólítja fel azokat a kutatókat, akik kvázi diktatúrának nevezték Magyarországot.

Több pénteki finn újság (ez itt például a Kaleva cikke) is beszámolt róla, hogy a Turkui Egyetem történész-politológusa, Heino Nyyssönen hivatalos levelet kapott a magyar kormány képviselőjétől, melyben bocsánatkérésre szólítják fel.

A kutatónak csütörtökön a helsinki magyar nagykövetség küldte el Kovács Zoltán levelét.

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár azt kéri számon a kutatón, hogy a járvány miatti különleges jogrend kapcsán kb. lediktatúrázta Magyarországot.

Minthogy az állítása alaptalannak bizonyult, fel szeretném kínálni a lehetőséget, hogy bocsánatot kérjen. A bocsánatkérés nem csak Magyarország megválasztott kormányának jár, de a magyarok nagy többségének is, akik az elmúlt hónapokban párthovatartozástól függetlenül fejezték ki támogatásukat a kormány intézkedései iránt, és példaértékű egységet és elhivatottságot mutattak a betartásukban

Az Index megszerezte az eredeti levelet:

Kaltenbach Jenő közösségi oldalán így írt:

“Tisztelt Kutatók!

A leghatározottabban tiltakozunk Kovács Zoltánnak a

“magyar nép nevében”

önöknek írt, bocsánatkérést követelő levele ellen.

Kovács Zoltánt rengeteg, a jogállami demokráciát tisztelő magyar polgár, erre nem hatalmazta fel.

Kérjük tekintsék a levélnek a ránk vonatkozó részét semmisnek

Kovács Zoltán legfeljebb a saját és elvakított hívei, de nem a magyar nép nevében írogathat. Az önök magyar kormányt illető bírálatát indokoltnak tartjuk, amit az újabb hazugság, a felhatalmazás megszüntetéséről is bizonyít. Kérjük, hogy továbbra is kísérjék figyelemmel az itteni fejleményeket, és minden indokolt esetben tegyék szóvá, ha az európai értékekkel ellentétes intézkedést észlelnek, ahogy ezt mi, a jogállami demokrácia iránt elkötelezett magyar polgárok, is megtesszük!

Tisztelettel,

Minden jog, és demokrácia tisztelő magyar polgár.”

About Author

Szólj hozzá!