Kampányhomlokzat – Fürjes Balázs és kampánycsapata begyújtotta a közpénz-rakétákat

Megkezdődik a János Kórház és Szakrendelő Kútvölgyi Tömb homlokzatának felújítása. Esélyes, hogy ezzel a régen szükséges, de mindig elhalasztott munkával akarja letenni névjegyét a budai választóknak Fürjes Balázs kormánybiztos, aki éppen a napokban jelenttette be, hogy Fidesz színben (mi másban) indul a jövőévi parlamenti választáson.

Felkérés elfogadva

“Megtisztelő a felkérés, amit Pokorni Zoltántól kaptam: legyek a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje Budapest 3. választókerületében, amely a teljes 12. kerületet és a 2. kerület egy jó részét fedi le. (…) A képviselőjelöltséget vállalom, elindulok.”

-mondta május 22-én. A helyzet pikantériájára mi sem jellemzőbb mint az, hogy Fürjes államtitkárként egyelőre Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester és miniszterelnökjelölt-aspiráns tárgyalópartnere a kormány részéről.

Hajrá Kútvölgyi!

Elkezdődött az Észak-Közép-budai Centrumkórház felújítása, az Új Szent János Kórház és Szakrendelő Kútvölgyi Tömb teljes homlokzati korszerűsítése – jelentette be a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a Facebook-oldalán megosztott videóban kedden. Fürjes Balázs elmondta, hogy a Szent János Kórházban évi egymillió járóbeteget és 50 ezer fekvőbeteget látnak el.

“Vállalhatatlan állapotban van a Kútvölgyi Tömb, a kútvölgyi torony homlokzata”

– emelte ki az államtitkár, hozzátéve, hogy ez a II. és a XII. kerület egyik szégyene. Ezért gondolták úgy, hogy “felgyorsítják” a munkálatokat, amelyek 30-40 ezer négyzetmétert érintenek. Jelezte azt is, a jövő év első felére elkészülhetnek a Szent János Kórház, az Észak-budai Centrumkórház új központi tömbjenek tervei.
Az államtitkár felidézte, amikor kiderült, hogy a kútvölgyi homlokzatának felújításához a szerkezetet is meg kell erősíteni, leálltak a munkálatok. Hangsúlyozta, most

“megszerezték” a pénzt a kormánytól, így 11 ezer négyzetméternyi homlokzat újulhat meg, 11 milliárd forintból.

Elkészültek a tervek, megvan az építési engedély, most kezdődött az állványozás,

illetve a maradék bontás, majd megerősítik a szerkezetet, új hőszigetelést és klímaberendezéseket is kap az épület és kicserélik a nyílászárókat, végül pedig kialakítják az új homlokzatot.

A munkálatok néhány hónapon belül, még idén befejeződhetnek

– emelte ki Fürjes Balázs. Gór Csaba, a Fidesz II. kerületi frakcióvezetője a videóban úgy fogalmazott, az ellenzék által terjesztett “rémhírekkel” ellentétben 2014 óta több mint 64 milliárd forint érkezett már a “régióba”, amelyből több kórházat és rendelőt újíthattak fel.

“Tehát az egészségügyre áldoz a kormány, sokat áldoz itt a budai részen is, és azt gondolom, hogy ez csak annak köszönhető, hogy a kormány felfogásában az egészség és az emberélet a legfontosabb tényező”

– hangsúlyozta a politikus.

A videó megnézése után nem kell rosszindulat ahhoz, hogy felfedezzük: itt egy combos kampányvideóval és szöveggel állunk szemben, de tegyük hozzá azt is, hogy most egy valóban fontos és jó ügyet tartanak maguk elé paravánként Fürjesék.

Kapcsolódó

Fürjes

 

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Egy hozzászólás itt: “Kampányhomlokzat – Fürjes Balázs és kampánycsapata begyújtotta a közpénz-rakétákat

  • 2021.06.01 - 16:09
    Közvetlen hivatkozás

    Ezeket a munkálatokat már 11 éve kellett volna elkezdeni, és azzal hogy a homlokzatot kijavitják azzal belül még minden marad a régiben és rohad,,,, egy stadiont nem foltozgat OV és bandája, az tiszta új, ez a csont a népé,, tapsikoljatok fideszhivő idióták

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük