Kamu hír, kamu győzelem! Ami nem kamu: az átverés 0 542

Kamu hír, kamu győzelem! Ami nem kamu: az átverés

A közösségi oldalak fantasztikus terepet biztosítanak a trollhadsereg kiteljesedéséhez. Aki ebbe fektet, biztos lehet benne, hogy konkrétan befolyásolhatja a köz hangulatát. Az alábbiakban egy kamu hír anatómiáját láthatják. Hány ilyennel találkoztak már?

Csak pár kattintás és lehull a lepel!

A kisalfold.hu olvasója szerint egyszer csak megjelent a hírfolyamában az alábbi rettenetről szóló beszámoló:

kisalfold.hu


A jelzett oldal, amin a bejegyzés megjelent, már nem létezik. Megtette kötelességét és “elengedték”. Kis kutakodás, és a google képazonosítója segítségével az alábbiakra derült fény:

fotó: kisalfold

A fenti képen a látható a  ˝migráns˝ – egy 2013-as cikkben szerepel a férfi, miután összetűzésbe keveredett az atlantai rendőrséggel -, lent pedig a “jiu-jitsus lány” – aki valójában modell, és ezt a ruhát reklámozza:

kisalfold.hu

Az olaszországi eseményeket a fotók köré körítették, nem tudjuk elolvasni a teljes cikket, hiszen a hirvilag.co semmilyen híroldalra nem visz. Vagyis, az emberek anélkül osztják meg és lájkolják a Facebookon, hogy rákattintottak volna a cikkre.

Hány hasonló cikk jelenik meg manapság is a kormány-média hasábjain és hányan borzadnak el, majd érzik jogosnak az orbáni őrületet menekült-ügyben! Sajnos hatásos a hazugság és ez így télvíz és a választás idején kifizetődő lehet. Reméljük, ha elolvasta a cikket, más szemmel nézi a rémhíreket.


(forrás: kisalfold.hu  2017.02.23. 10:31)

Kamu oldal nevenincs újságírója ekézi a diákokat – ez a Fidesz-stratégia

Varga Zoltán: Elegem van az egész nyomorult rendszerből!

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 − 4 =

Most Popular Topics

Editor Picks

Megosztás