Kamupárt-bukta, videofelvétellel!

A 2014-es választás alkalmával voltak arról szóló hírek, hogy nevenincs pártok, hogyan szereznek illegális módon aláírásokat képviselőik ajánlásához. Nincs ez másként 2018-ban sem.

Cseréljünk aláírásokat!

Választási csalás villásreggelinek álcázva!

Megkönnyíti a dolgot, hogy a törvény szerint egy választó bármennyi jelöltet ajánlhat a választókerületében. Így aztán a pártok elég egyszerűen visszaélhetnek ezzel, ha például egyetlen választó adatait szerzik meg, és tetszőleges számú párt jelöltjének továbbadják, az adatokat átmásolják.

Ez nemcsak a választás tisztaságát sérti, hanem bűncselekmény is, de eddig nem buktak le ezzel a kamupártok kamujelöltjei, akik nyilván a megszerezhető államit támogatásra utaznak.

Juszt László: Na ezt nevezem én választási csalásnak!

Talán most!

A Momentum egyik aktivistája a gyakorlatban láthatta, hogy működik ez a biznisz.

“Rajtakaptunk egy kamupártot, ahogy választási csalásra buzdítja Pest 8-as választókörzetében indult jelöltünk, Tótok József aktivistáját”

– írta az Indexnek küldött közleményében a párt.

A momentumosok szigethalmi buszpályaudvaron gyűjtöttek szerdán aláírást, amikor egy férfi odalépett, és 100 aláírást kínált másik 100 aláírásért cserébe.

“Voltak nála kitöltött ívek is, így mindez nyilvánvalóan arra utalt, hogy másoljanak egymásnak aláírásokat.”

Katona Sándor, a Momentum aktivistája a dolgot visszautasította, sőt, ezután bekapcsolta a telefonját, és videóra vette az egészet.

https://www.facebook.com/momentum.mozgalom/videos/1038531379622010/?t=0

A férfi egy névjegykártyát is átadott a momentumosnak, a videón is látszik, ezen a Tempo Párt képviselő-jelöltjeként tünteti fel magát. (Egy névjegykártya persze nem bizonyítja, hogy valóban ettől a párttól van az illető.) Az NVI adatai szerint a pártnak jelenleg egy jelöltjét vették nyilvántartásba Bács-Kiskun megye 6. választókerületében.

A Tempo párt titkára azt mondta az Indexnek, hogy nem tudják, ki lehet a videón látható aktivista, aki a párt nevében kért aláírásokat, kivizsgálják az esetet.

Folytatódik a nyírábrányi választási horror – Kisemberek a Fidesz terrorhálózata ellen

A Momentum feljelentést tett, ők is azt tettek amiatt, hogy valaki visszaélt a párt nevével. A választási bizottságnál is már bejelentést tettek. A titkár hozzátette, hogy tíz éve létezik a párt, ezért nem nevezhető kamupártnak, és nem keverhetők össze azokkal a pártokkal, akik csak nyerészkedni akarnak a választásokon.

(forrás: index)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük