Laikusként és édességkedvelőként ha tortavásárlásra adom a fejem, először a küllemét nézem, ha szimpatikus, akkor a töltelékre koncentrálok és ha mindkettő tetszik akkor kellő áhítattal, időt szánva rá elmajszolom. Nem túl tudományos, de tőlem ez telik, és ez a süti olykor az országtortája. 

A cukrász “más állatfajta”

Beszámoltunk arról, hogy kiválasztotta a grémium 2018 “Év tortáját”, amit augusztus idusa környékén kóstolhat meg a nagyérdemű.

- Hirdetés -

A Komáromi kisleány 2018 sütikirály(nő)je!

Ízlések és a pofonok, ugye…

Szűcs Árpád mestercukrász élt a különvéleményjogával és közösségi oldalán húzta le a “Komáromi kisleány” elnevezésű tortát, amit a Jánoska Cukrászda cukrásza, Sztaracsek Ádám készített. A torta mézes-diós tészta alapú, van benne körte, csokoládé, vaníliás krém, fahéj és gyömbér.

Azt nem tudjuk, hogy ő indult-e a versenyen, mindenesetre olvassák, mi a véleménye:

“Tisztelt Kollégáim !

Kevés dolog van szakmailag ebben a világban amitől félnék vagy megijednék. Szerintem szakmailag vállalhatatlan ez a sütemény. Mint a korábbiakat sajnos az évnek ebben az időszakában nem lehet megkóstolni így az ízét nem tudom véleményezni de van ebben a szakmában valaki aki erre azt mondja hogy szép? Vagy hogy szépen van kidolgozva?

Nincs jól megcsinálva

Ti akik ezt olvassátok nagyrészt mind jó barátaim vagytok. Miért nem mondjuk, hogy ez nincsen jól???? Az alapoktól fogva minden rossz benne és biztos nagyon sokat dolgozott vele a készítője szerintem nincsen rendben , hogy minden évben egyre gyengébb , teljes félre értéseken alapuló versenyben hirdettek győzetés.

Nagy szerencse hogy a Duna nem szokott befagyni most már télen sem mert lehet a srác királlyá is koronázná magát mert sikerült elkészíteni egy piskótát.

Sürgősen változtatni kellene ezen mert ha valakinek megmutatjuk külföldön, hogy nálunk milyen az Ország tortája – nem hiszi el micsoda dráma. Kérlek bennetek ne higgyük el , hogy ha nincs semmink csak Katica bevonón és Jilk pasztán kívül de azt hangoztatjuk hogy nagyon sokat dolgozunk akkor mi jók vagyunk.

Igen is kritikával illetem azokat akik azt gondoljál, hogy nincs más lehetőség ebben a szakmában 2018 – ban csak fosból fost csinálni.

Azzal is tisztában vagyok, hogy az Ország tortájának megválasztását rengeteg érdek befolyásolja aminek semmi köze a szakmához. Akkor viszont nevezzük a valami másnak csak ne az Ország tortájának mert nem mindenki ……többek között én sem tudok MAGYAR CUKRÁSZKÉNT ezzel azonosulni.

Igen is hiszem , hogy a vendégkörömnek azt készítem amire vágynak. És hiszem , hogy ehhez az önös érdekeimet félretéve a legjobb nyersanyagokat válogatom össze. És hiszem , hogy ez a legjobb tudásom szerint teszem minden nap. Akik döntötök , hogy ez a verseny a néphülyítésen kívül a szakmáról is szóljon kérlek nézzetek magatokba és járjatok más úton , hogy ne kelljen úton, útfélen elmagyarázni mindenkinek itt milyen fasza minden csak most ez így sikerült.

Kemény szavak, de döntsön a vendég! Ha szeretik majd, akkor a fentiek tök fölösleges kekeckedésnek tűnnek majd. Ha nem, akkor biztosan elgondolkodnak a jövő évben induló cukrászok, hogy milyen műalkotásokkal állnak elő.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét