Karácsony: a járvány és a válság rombolása mellé zárkózik fel az Orbán-kormány a megszorításaival

Több kerülettel közösen indít tájékoztató kampányt Budapest helyzetéről a fővárosi önkormányzat, az akcióval erősíteni kívánják a város közösségét és rábírnák a kormányt a megszorítások felfüggesztésére – jelentette be a Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn online sajtótájékoztatón.

Karácsony: “nem csak lehetőségünk, de kötelességünk is a köztájékoztatás. Ezt tesszük most, újszerű eszközökkel és új felületeken

Három célunk van. Egyrészt bemutatni mindazt, amit a város, a fővárosi önkormányzat és a kerületek tesznek Budapest működéséért, a polgárokért. Bemutatni, hogyan működik a város a mindennapokban, hány ember, mekkora erőforrás, micsoda erőfeszítés mindez. A másik célunk, hogy nyilvánvalóvá tegyük: amikor a város bevételeiért küzdünk, amikor a megszorítások és elvonások ellen érvelünk, akkor az önkormányzatiság elvont eszméi mellett minden egyes budapesti hétköznapi biztonságáért küzdünk meg. És van ezzel a kampánnyal egy harmadik célunk is. Szokták mondani, hogy az Orbán-kormány csak az erőből ért. Én nem hiszek ebben az erőkultuszban, tőlem ez idegen. De sokat mondtam, ma is azt vallom: a főpolgármester, vagy a városvezetés ereje nem más, mint a városnak az ereje. Erre van most szükség. A közösség erejére. Arra az erőre, amiben a budapestiek már példát mutattak a járvány idején.

A városnak három romboló hatással kell most megküzdenie,

a járvány és a válság rombolása mellé zárkózik fel az Orbán-kormány a megszorításaival.

Be akarjuk mutatni, mit tesz a város a járvány, a válság és a megszorítások elleni védekezésben, és mit tehet ezek ellen a budapestiek közössége.

A számok, tények azt mutatják, hogy Budapest eredményesebben védekezik a járvány ellen, mint a kormány

Budapest a saját eszközeivel, a lehetőségeihez mérten érzékenyebben és szolidárisabban reagált a válság jelentette kihívásokra, mint a kormány. És közben minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy a kormány megszorításainak következményeitől megóvjuk a budapestieket, megóvjuk a minden budapestinek járó közszolgáltatásokat. És hogy mit tehetnek a budapestiek?

A járvány ellen az oltás a megoldás, nekünk most azzal van dolgunk, hogy az ellenőrzött oltásokkal kapcsolatos közbizalmat növeljük. A válság ellen az lehet a megoldás, ha a lokális gazdaságot támogatjuk. A megszorítások ellen pedig az, ha a vállalkozók nem kérelmezik az iparűzési adó megfelezését, mert tudják, befizetéseik az önkormányzatoknál vannak jobb helyen.

A járvány, a válság és a kormányzati megszorítások miatt sok tervünket újra kell gondolnunk

De van, amiről nem vagyok hajlandó lemondani még ilyen helyzetben sem. Ilyen a Lánchíd felújítása, a közbeszerzési eljárás lezárultával kezdődhetnek is a munkálatok (csak a kormány adott szavának betartása hiányzik még mindig.)

Nem akarok lemondani a környezetbarát elektromos trolik beszerzéséről sem, bár a kormány ezt is megpróbálja megakadályozni. És soha nem fogunk letenni arról, hogy minőségi közszolgáltatásokat nyújtsunk a budapestieknek. Mindazt, amiről a most induló kampányban beszélünk.

Okunk és jogunk van ennek az akartnak hangot adni és megmutatni a közösség erejét. És világossá tenni mindenkinek: a városaink kifosztása nem kormányzás.

hülye

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük