Karácsony: a köztársaság, a szabad és egyenlő polgárok békés együttélését szolgálni hivatott állam halott

„Kilenc éve, hogy a magyar közéletben elsőként az ellenzék teljes körű összefogását sürgettem a Fidesszel szemben. Akkor szinte senki nem értett egyet velem” – kezdte Facebook bejegyzését Karácsony Gergely főpolgármester.

„Azóta sok minden megváltozott – sajnos sokkal rosszabb lett az ország állapota.

A véleményemnek akkor helyt adó Népszabadságot kivégezték, a szabad sajtó többségét felvásárolták, a független intézményeket megszállták, közpénzből hatalmas magánvagyonokat halmoztak fel, az oktatást lerohasztották, és reménykedünk, hogy az agyongyötört egészségügy meg tud birkózni a szörnyű járvánnyal.

A harminc éves önkormányzatiságra pedig kiadták a kilövési engedélyt. A köztársaság, a szabad és egyenlő polgárok békés együttélését szolgálni hivatott állam halott.

De nem csak a kormány változott, hanem szerencsére az ellenzék is

Nem csak az a fontos, hogy képesek vagyunk már összefogni a kormány ellen, hanem az is, hogy közös ajánlatunk van az országnak. Ehhez persze sokat kellett változni nekünk is: a baloldalnak nyitottabbá kellett válni a nemzeti kérdésekre, a jobboldalnak zártabbá a kirekesztésre, és mindannyiunknak elfogadóbbá egymás értékeire.

 

Az ellenzéki pártvezetők között tegnap létrejött megállapodás a közös ellenzéki indulásról történelmi lépés. Borzasztó nehéz volt idáig lejutni.

De akárhogy is: egy életünk van, és egy a hazánk. Ezért tettük. Büszke vagyok rá, hogy a részese lehettem.

szenteste

One thought on “Karácsony: a köztársaság, a szabad és egyenlő polgárok békés együttélését szolgálni hivatott állam halott

  • Karácsony egy nagyon szimpatikus pali. Ha jelöltetné magát, tuti lenne a győzelem, ha csak orbán a választási törvénybe nem vésetné,hogy haláláig ő lesz a miniszterelnök. Vajon az önkormányzatok meddig tűrik orbán infantilis bosszúját? Egyáltalán, milyen lehetőségeik vannak a rezsimmel szemben? Ha az Unióhoz fordulnak, ők vajon tudnak segíteni? De ebben az egészben az az érdekes, hogy orbán nem veszi észre, hogy pl az önkormányzatok cseszegetésével saját maga alatt vágja a fát. Bár ez nekünk jó…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük