Karácsony a regnáló fügefalevél-alaptörvénye helyett Budapest Alkotmányt akar

Az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje bejegyzésében azt írta, ma Magyarországnak nincs alkotmánya. Szerinte a Fidesz alaptörvénye csak a hatalom aktuális érdekeinek “fügefalevele”.

Budapest Alkotmány

Az ellenzék főpolgármester-jelöltje közösségi oldalán így írt:

“Augusztus huszadika van, Magyarország születésnapja, az Alkotmány ünnepe. De Magyarországnak sajnos jelenleg nincs alkotmánya. Az alkotmány a politikai közösség közös értékeinek foglalata, a Fidesz alaptörvénye viszont csak a hatalom aktuális érdekeinek fügefalevele.

Az október 13-i önkormányzati választás egyik értelme, hogy legalább a helyi önkormányzatokban visszatértjünk ahhoz, hogy a politika nem az embereken való elvtelen uralkodás, hanem a közösség szolgálata, méghozzá erős, világos és számonkérhető elvek mentén.

Ezért kezdeményeztem,

hogy a 23 kerületi polgármesterrel közösen alkossuk meg a Budapest Alkotmányt, amely összefoglalja azokat az elveket, amelyekben osztozunk és amelyek zsinórmértékül szolgálnak majd a város vezetéséhez. Amelyek mentén olyan várost építünk, amely nem csak a kiváltságos keveseké, hanem mindannyiunké.

Mert Budapest mindenkié!
Boldog születésnapot, Magyarország!”

megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük