Karácsony: a választott vezetők nem szolgálni, hanem uralkodni szeretnének

Törvénnyel kell megakadályozni, hogy az önkormányzati vezetők a kerület által birtokolt bérlakásokban lakjanak – mondta Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt pénteken Budapesten.

A budapesti I. kerület szimbóluma az országos politikának

A politikus sajtótájékoztatóján közölte: Budapest I. kerülete szimbólumává vált az egész országban uralkodó politikának, amely szerint a választott vezetők nem szolgálni, hanem uralkodni szeretnének; az önkormányzati lakásokat politikusok lakják, miközben mások nélkülöznek.

Karácsony Gergely kezdeményezésére ezért ellenzéki képviselők a parlamentnek törvényjavaslatot nyújtanak be, amelyben megtiltják, hogy választott önkormányzati vezetők önkormányzati bérlakásokban lakjanak.

Nem lehet a döntéshozóé a közösségi vagyon

V. Naszályi Márta, az I. kerület ellenzéki pártok által támogatott polgármesterjelöltje a sajtótájékoztatón aláhúzta: alapvető emberi értéknek kell lennie, hogy a döntéshozó nem „kerít el egy darabot” saját céljára a közösségi vagyonból.

Hozzátette: az I. kerületben kiderült, hogy a polgármester, családja és egyes üzletfelei is önkormányzati bérlakásban laknak, ráadásul a piacinál jóval alacsonyabb bérleti díjért.

(Forrás: MTI)

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük