Karácsony: a XVIII. kerület az elmúlt kilenc év politikájának vesztese

Változásra van szükség a XVIII. kerületben, mivel a városrész az elmúlt kilenc év politikájának vesztesévé vált Ţ mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd – a DK és a Momentum által is támogatott – főpolgármester-jelöltje szerdán a Lőrinci Piacon, sajtótájékoztatón.  

Kevés előrelépés történt

Zugló polgármestere szerint a főváros bűnös elmaradásban van Pestszentlőrinc-Pestszentimrén, ugyanis nagyon kevés előrelépés történt az itt élőket érdeklő kérdésekben.

Karácsony Gergely elsőként említette, hogy az elmúlt kilenc évben a kerületben, illetve országszerte is leálltak a panelházak felújításai. Hangsúlyozta, az ehhez szükséges európai uniós források rendelkezésre álltak volna, a kabinet azonban ezeket a pénzeket kormányzati épületek felújítására fordította, az EU pedig kötelezettségszegési eljárást is indított Magyarország ellen az energiahatékonysági szabályok megszegése miatt.

Több tízezer ember közlekedését könnyíthették volna – nem tették

A Párbeszéd társelnöke az egészségre káros városvezetés példájának nevezte a Cséry-telep ügyét. A fővárosi cégek ugyanis törvénytelenül tettek le veszélyes hulladékot a területen, a Fővárosi Önkormányzat pedig ez ellen nem tett semmit, így a káros anyagok már a talajvizekbe is beszivárognak, veszélyeztetve a kerület polgárainak egészségét – fejtette ki.

Karácsony Gergely érthetetlennek minősítette, hogy miért nem történt meg a 42-es villamos vonalának meghosszabbítása a kerületig, ami több tízezer ember munkába járását könnyíthette volna meg.

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt kitért arra is, hogy szerinte az 50 éven keresztül patkánymentes főváros vezetése feltehetően politikai okokból bízott meg egy alkalmatlan céget a rágcsálók irtásával. Ennek az lett az eredménye, hogy egyre több patkány van a városban, miközben Budapest egyre többet költ az irtásukra – mondta, majd ismételten kezdeményezte, hogy a főváros újra a korábban jól teljesítő céggel kössön szerződést.

Zajszennyezés

Karácsony Gergely emellett sokkal határozottabb fellépést sürgetett a repülőgépek okozta zajszennyezéssel szemben, követelve a védőövezet kijelölésének újragondolását. Megjegyezte, ha nem lenne választási kampány, akkor szerinte az elmúlt időszakban elindított kevés üdvözlendő intézkedés sem történt volna meg.

Szaniszló Sándor, az MSZP fővárosi képviselője, a Karácsony Gergelyt is támogató pártok XVIII. kerületi polgármesterjelöltje a kerület három legfontosabb útvonalának, a Ferihegyi, az Üllői és a Nagykőrösi útnak a felújítását sürgette. Elmondta, Karácsony Gergelytől ígéretet kaptak, hogy választási győzelme esetén előreveszik ezeket a beruházásokat, ezért jó szívvel ajánlják őt a kerületi választóknak.

Karácsony Gergely kérdésekre válaszolva elmondta, zajlanak egyeztetések egy teljes körű budapesti ellenzéki összefogásról, amelynek részeként nyitottak újragondolni polgármester-jelötjeik személyét egyes kerületekben, ezek között azonban nincs ott a XVIII. kerület.

(Forrás: MTI)

Karácsony Gergely a stockholmi mintát követné a dugódíj ügyében

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük