Karácsony: Békés megye az elmúlt nyolc év egyik nagy vesztese volt

Kormányváltás esetén ez a régió többet fog kapni az eddiginél – mondta az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje csütörtökön, gyulai jelöltbemutató fórumán.

Aki nem megy el szavazni, a változatlanságra voksol

Karácsony Gergely azt kérte a jelenlévő körülbelül száz embertől, hogy „adják kölcsön a nevüket, hogy április 8-a után egy békésebb országot építhessünk”.

A politikus közlése szerint ha győznek jövő vasárnap, a hétköznapi emberek hétköznapi problémáival, és a nagy nemzeti ügyekkel, az egészségüggyel, az oktatással és a vidékfejlesztéssel fognak foglalkozni – húzta alá.

Megjegyezte, aki nem megy el szavazni, az a változatlanságra voksol; ahogyan az is, aki esélytelen párt jelöltjére szavaz. Bár az ilyen jelölt „pontozásban jó lenne, de kiütni nem tudja a Fideszt” – jelentette ki.

Ellentétben a Fidesszel, az MSZP-Párbeszédnek van programja

Karácsony Gergely arról is szólt, hogy a kormánypártok az elmúlt nyolc évben a Jobbik programját valósították meg. Mint mondta, Vona Gábor beszélt elsőként a magánnyugdíj-pénztári vagyon államosításáról, a tankötelezettség korhatárának a leszállításáról, vagy a tankönyvellátás államosításáról.
Hangsúlyozta, a Fidesszel ellentétben, nem gondolja, hogy a választási- és a kormányprogram két különböző dolog lenne. Ő letette az asztalra a programját, és vannak megfelelő emberei a különböző posztokra.

Pluhár Lászlóról, az MSZP-PM választókerületi országgyűlési képviselőjelöltjéről szólva elmondta, gyakorló, eleki polgármesterként évek óta azt teszi, ami a politika lényege: közel az emberekhez, az ő érdekeiket szolgálja. Ígéretei mögött tettek, politikai tudás és tisztesség van – fogalmazott.

A fórumon kérdésekre válaszolva, Karácsony Gergely beszélt elképzeléseiről, arról, miként hívná vissza a Magyarországról elvándorolt fiatalokat és orvosokat, hogyan tenné rendbe az oktatást és az egészségügyet, és milyen vidékfejlesztési programot valósítana meg.

Van esély visszalépésekre

Pluhár László az MTI-nek elmondta, lát rá esélyt, hogy a következő egy hétben lesznek visszalépések az ellenzéki jelöltek részéről az ő javára.

A fórumon felszólalt Perjési Klára is, aki 2002 és 2010 között MSZP-SZDSZ színekben Gyula polgármestere volt. Azt mondta, az ő idején – hat év európai uniós időszak alatt – 16 nagy projekt valósult meg a városban. Az elmúlt nyolc évben csak kettő, az Almásy-kastély és a Göndöcs-kert rekonstrukciója.

Karácsony Gergely csütörtökön Békéscsabán és Orosházán is tart lakossági fórumot.

(Forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük