Karácsony Brüsszel felé félúton üzent Rezsiszilárdnak - Városi Kurír

Sorting by

×

Karácsony Brüsszel felé félúton üzent Rezsiszilárdnak

Kivizsgálást szorgalmaz és bocsánatkérésre szólította fel Karácsony Gergely főpolgármestert Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos, aki azt írta, jogtalanul számláztak ki két csepeli panelház lakóinak távhőfogyasztásért több mint százezer forintot.

Hirdetés

A politikus közleményét a Technológiai és Ipari Minisztérium vasárnap juttatta el az MTI-nek

Németh Szilárd azt írta: megdöbbenve olvasta a sajtóban, hogy Csepelen két panelház lakói is több mint százezer forintos távhőszámlát kaptak.

“Azt tudtam, hogy a baloldal, köztük a Főtáv tulajdonosi joggyakorlója, Karácsony Gergely a kezdetektől folyamatosan fúrja-faragja és megszüntetné a rezsicsökkentést. Viszont azt nem gondoltam, hogy egy ekkora, a csepeli családokat és nyugdíjasokat megkárosító törvénytelenségbe botlok” – közölte a kormánybiztos.

Ezt azonnal ki kell vizsgálni

“Felszólítom Karácsony Gergelyt a jogtalan számlák azonnali stornójára, visszavonására, rendezésére, a rezsicsökkentés maradéktalan végrehajtására és a sértett lakóktól való bocsánatkérésre!” – írta Németh Szilárd, aki annak kivizsgálását is szorgalmazta a főpolgármestertől, hogy a jogsértés előfordulhatott-e más, távfűtésű lakóházakban.

A fővárosi kormányhivatalt pedig arra kérte, hogy haladéktalanul és teljes körűen vizsgálja meg a Kölcsey Lakásszövetkezet és a Főtáv felelősségét a fogyasztóvédelmi szabályok és a rezsicsökkentés megsértésében.

Még egy rezsibiztosnak sem árt tájékozódnia, mielőtt Facebook posztot ír

Karácsony Gergely: “Németh Szilárd felháborodott és a baloldalt, sőt engem okol, amiért két csepeli ház lakói magas számlát kaptak a Főtávtól. Döbbenet, de nem én utasítottam a Főtávot, hogy annak a két társasháznak legyen magas a számlája, már az is mókás, hogy ez egyáltalán bárkiben felmerül, hanem a panelház ügyeit intéző Kölcsey Lakásfenntartó Szövetkezet munkatársa hibázott, akit azóta el is bocsátottak.”

Jövő héten egyeztet a Főtáv és szövetkezet, hogy hogyan oldják meg ezt a problémát úgy, hogy a lakókat ne érje kár.

“Főpolgármesterként egyébként éppen Brüsszel felé tartok, hogy uniós vezetőkkel az EU-s pénzek mielőbbi hazahozataláról tárgyaljak. Hogy legyen pénz például a panelprogram folytatására, épületek felújítására, szigetelésére, tehát környezetbarát rezsicsökkentésre Budapesten.”

(MTI)

Ötezer forintos klímabérletet szorgalmaz a közösségi közlekedésben az LMP

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.